Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε πώς θα καθαρίζετε σωστά τα πινέλα του make up σας

Δείτε πώς θα καθαρίζετε σωστά τα πινέλα του make up σας

Μπορεί να ξέρετε πολύ καλά πώς να τα χρησιμοποιείτε όταν μακιγιάρεστε, αλλά τα καθαρίζετε όπως πρέπει;

Τα πινέλα του μακιγιάζ, ίσως θα το ξέρατε ήδη, συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για να τα καθαρίσετε σωστά και να τα αξιοποιείτε στο έπακρον υπέρ σας.

Η συχνότητα καθαρισμού

Για εσάς που βάφεστε καθημερινά, μία φορά την εβδομάδα είναι αναγκαίο το πλύσιμο των πινέλων σας. Σε κάθε περίπτωση, με λιγότερες από τρεις φορές τον μήνα έχουμε πρόβλημα. Αν δεν το κάνετε, μην απορείτε για μικρά σπυράκια ή άλους ερεθισμούς…

Με τι προϊόν καθαρίζονται;

Το σαμπουάν για μωρά με χαμομήλι είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αν δεν έχετε ένα κανονικό καθαριστικό για τα σύνεργα του μακιγιάζ σας. Ξεπλύνετε πολύ καλά το σαμπουάν και -πολύ σημαντικό- βάλτε τα βουρτσάκια και τα πινέλα ξαπλωτά σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Η όρθια θέση δεν ενδείκνυται, αφού το νερό μπορεί να καταστρέψει και να χαλαρώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.

«Για έναν βαθύ καθαρισμό, βάζω οινόπνευμα σε ένα ρηχό μπολ και βρέχω τα πινέλα από μπροστά και από πίσω», λέει η makeup artist Margi Tobey.  «Θυμήσου πως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πάντα χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τις τρίχες. Μην αφήνεις το νερό να πέσει επάνω στη λαβή ή στα μεταλλικά σημεία του πινέλου, επειδή θα χαλαρώσει η κόλα και μπορεί να διαλυθεί το πινέλο σου. Ξεκίνα βρέχοντας το πινέλο με χλιαρό νερό, ύγρανε το σαπούνι, πέρασε το πινέλο σε ένα βάζο και ξέπλυνε. Μου αρέσει να ξεβγάζω το πινέλο τρίβοντάς το με κυκλικές κινήσεις μέσα στην παλάμη μου», επισημαίνει επίσης.

Αν δεν έχετε χρόνο, χρησιμοποιήστε απλώς οινόπνευμα
Ψεκάστε το στις τρίχες ή επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και περάστε τα πινέλα πάνω κάτω στο χαρτί ή/και σκουπίστε τα με μια πετσέτα βρεγμένη με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα σκοτώνει, ως γνωστόν, τα μικρόβια και τα βακτήρια. Αυτή η τεχνική συνίσταται για τα λοιπά σύνεργά σας, όπως το τσιμπιδάκι των φρυδιών ή το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες.

Επενδύστε σε ένα σπρέι καθαρισμού

Ανάμεσα στα «κανονικά» πλυσίματα μπορείτε να κρατάτε τα πινέλα σας φρέσκα με ένα σπρέυ που θα τα ανανεώνει και θα διατηρεί και τις τρίχες τους σε καλή κατάσταση. Ένα επιπλέον μυστσικό είναι ότι τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά απο μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024