Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΠΟΕΔΗΝ : Εκτός ορίων το νοσοκομείο Γιαννιτσών - Μαζί ύποπτα και θετικά κρούσματα

Κοροναϊός – ΠΟΕΔΗΝ : Εκτός ορίων το νοσοκομείο Γιαννιτσών – Μαζί ύποπτα και θετικά κρούσματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται ημέρες μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων, ακόμη και σε ράντζα, ενώ πολλοί εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου

Για δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, προβαίνοντας σε σχετική καταγγελία για τις συνθήκες νοσηλείες ασθενών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, νοσηλεύονται περί τους 80 ασθενείς με κοροναϊό στις κλινικές και 14 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. «Η ΜΕΘ είναι πάντα γεμάτη και δεν καλύπτει τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης. Έχουν διασωληνωθεί ασθενείς στο τμήμα κοροναϊού και περίμεναν αρκετές ώρες να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου ή να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται ημέρες μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων, ακόμη και σε ράντζα, ενώ πολλοί εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου.

Στη σχετική καταγγελία επισημαίνεται πως δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και τα δείγματα για τεστ στους ασθενείς στέλνονται Θεσσαλονίκη και αργούν. «Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπόπτων κρουσμάτων στα ΤΕΠ είναι πολλές ώρες και ταλαιπωρούνται με πυρετό, βήχα και άλλα συμπτώματα».

Όπως τονίζεται, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι, εκ των οποίων ο ένας είναι διευθυντής στη ΜΕΘ, ενώ 36 υγειονομικοί νοσούν.

Φωτογραφία από το νοσοκομείο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024