Κοροναϊός – ΠΟΕΔΗΝ : Εκτός ορίων το νοσοκομείο Γιαννιτσών – Μαζί ύποπτα και θετικά κρούσματα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται ημέρες μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων, ακόμη και σε ράντζα, ενώ πολλοί εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου
Για δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, προβαίνοντας σε σχετική καταγγελία για τις συνθήκες νοσηλείες ασθενών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, νοσηλεύονται περί τους 80 ασθενείς με κοροναϊό στις κλινικές και 14 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. «Η ΜΕΘ είναι πάντα γεμάτη και δεν καλύπτει τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης. Έχουν διασωληνωθεί ασθενείς στο τμήμα κοροναϊού και περίμεναν αρκετές ώρες να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου ή να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται ημέρες μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων, ακόμη και σε ράντζα, ενώ πολλοί εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου.
Στη σχετική καταγγελία επισημαίνεται πως δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και τα δείγματα για τεστ στους ασθενείς στέλνονται Θεσσαλονίκη και αργούν. «Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπόπτων κρουσμάτων στα ΤΕΠ είναι πολλές ώρες και ταλαιπωρούνται με πυρετό, βήχα και άλλα συμπτώματα».
Όπως τονίζεται, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι, εκ των οποίων ο ένας είναι διευθυντής στη ΜΕΘ, ενώ 36 υγειονομικοί νοσούν.
Φωτογραφία από το νοσοκομείο

- ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος φορέων της Κούβας – Και του υπουργείου Τουρισμού
- Συνεχίζει τις μεταγραφές η Βιλερμπάν – Πάει για Μπολομπόι και Μιλς
- ΕΡΓΑΝΗ: Καταγγελίες για μονοπώλιο στο λογισμικό της ψηφιακής κάρτας εργασίας
- Δήμος Σερρών: Επιχείρηση καθαρισμού των κοινοτήτων
- ΗΠΑ: Επιστρέφουν 81 δισεκατομμύρια δολάρια από δασμούς Τραμπ
- Wonderwall: Πώς το κομμάτι των Oasis έγινε απόλυτος αθλητικός ύμνος της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2026
- Νέα σενάρια στο Μεξικό: «Στο 50-50 οι πιθανότητες για Πινέδα και ΑΕΚ»
- Μαριάντα Πιερίδη: Γιόρτασε τα γενέθλια της – Το μήνυμα για τα 53 χρόνια που συμπλήρωσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442