Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετικός στον κοροναϊό ο Lewis Hamilton - Δεν θα αγωνιστεί στο Μπαχρέιν

Θετικός στον κοροναϊό ο Lewis Hamilton – Δεν θα αγωνιστεί στο Μπαχρέιν

Η Mercedes F1 ανακοίνωσε την απουσία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το προτελευταίο Grand Prix της χρονιάς. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη του.

Απόντος του Lewis Hamilton θα πραγματοποιηθεί ο 16ος αγώνας της φετινής περιόδου στην Formula 1, καθώς ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε θετικός στα τέστ COVID-19 στα οποία υποβλήθηκε χθες Δευτέρα στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για τα δύο συνεχόμενα Grand Prix εκεί.

Ο L. Hamilton υποβλήθηκε σε τεστ τρεις φορές τις προηγούμενες οκτώ ημέρες με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά και στα τρία. Το τελευταίο από αυτά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου στην πίστα του πίστα του Μπαχρέιν στο πλαίσιο της διαδικασίας που επιβάλει η F1 στους οδηγούς και τα μέλη των ομάδων.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας ο L. Hamilton ξύπνησε με ελαφρά συμπτώματα ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι μία από τις συναναστροφές του πριν την μετάβασή του στο Μπαχρέιν ανιχνεύθηκε θετική στον ιό. Για το λόγο αυτό ο βρετανός οδηγός επανέλαβε το τέστ το οποίο είχε θετικό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά υποβλήθηκε και σε νέο τεστ COVID-19 το οποίο ήταν και αυτό θετικό.

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του στο Grand Prix της ερχόμενης Κυριακής, ο οποίος αναμένεται να είναι ένας από τους οδηγούς δοκιμών της Mercedes F1, ενώ ο Lewis Hamilton παραμένει απομονωμένος, αλλά σε καλή φυσική κατάσταση, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή είναι ο Stoffel Vandoorne, οδηγός της Mercedes στην Formula E και μέλος της αγωνιστικής της ομάδας στην F1 και ο, σαφώς πιο έμπειρος από τον Ολλανδό, Nico Hulkenberg ο οποίος αν και δεν ανήκει στην ομάδα έχει ήδη συμμετάσχει σε τρεις αγώνες την φετινή περίοδο με την Racing Point η οποία συνδέεται στενά με την Mercedes F1 καθώς το μονοθέσιό της βασίζεται σε εκείνο των Γερμανών του 2019.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024