Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Ο Φορτούνης πάνω από Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Αλεξανδρή και Ριβάλντο!

Ολυμπιακός : Ο Φορτούνης πάνω από Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Αλεξανδρή και Ριβάλντο!

Η απίστευτη επίδοση του Κώστα Φορτούνη σε γκολ/ασίστ ανά παιχνίδι, που ξεπερνά τους θρύλους του Θρύλου και η ανάγκη να κάνει τη διαφορά στο Champions League.

Είναι ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Ο πιο ταλαντούχος. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού την τελευταία 6ετία. Με τα «πάνω και τα κάτω» του, αλλά κορυφαίος. Ο πιο επιδραστικός από όλους. Αυτός που όλα αυτά τα χρόνια αλλάζει τους συσχετισμούς, αλλάζει τους κανόνες και καθορίζει με την παρουσία του αποτελέσματα. Νίκες, ακόμη και τίτλους. Ναι, ο Κώστας Φορτούνης δεν έχει τρυπήσει το ταβάνι των δυνατοτήτων του. Ναι, έχει κάνει λάθη. Ναι, δεν είναι πάντα τέλειος. Αλλά όσα έχει κάνει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ελάχιστοι τα έχουν επαναλάβει στην ιστορία του συλλόγου.

Από το καλοκαίρι του 2014, ως και σήμερα, ο «Φόρτου» έχει αγωνιστεί συνολικά 229 φορές (14.910 λεπτά) με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να σκοράρει 72 φορές και να μοιράσει 69 ασίστ. Κάνοντας τις σχετικές πράξεις, προκύπτει αμέσως ότι ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων, σκοράρει ή δίνει ασίστ κάθε 105 λεπτά συμμετοχής. Ένα ποσοστό εξωπραγματικό. Καθώς σχεδόν κάθε συμμετοχή του με την Ερυθρόλευκη φανέλα, συνδυάζεται με γκολ ή ασίστ!

Το εντυπωσιακό με τον Φορτούνη είναι ότι φέτος, στη σεζόν που έχει παίξει λιγότερο από κάθε άλλη φορά, οι αριθμοί του είναι ακόμη καλύτεροι. Συγκεκριμένα, έχει συνολικά 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αλλά μόλις 584 λεπτά  συμμετοχής. Παρά ταύτα, έχει καταφέρει να «γράψει» 2 γκολ και 5 ασίστ. Κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει ή δίνει τελική πάσα ανά 83.4 λεπτά συμμετοχής. Μόνο για το πρωτάθλημα (386 λεπτά) αυτός ο αριθμός μεγαλώνει εντυπωσιακά, καθώς δινει γκολ ή ασίστ ανά 55 λεπτά!

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι οι συνολικοί αριθμοί του Φορτούνη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν συγκρίνονται με κανενός άλλου ποδοσφαιριστή τα τελευταία 30 χρόνια! Συγκεκριμένα, αυτό το γκολ/ασίστ ανά 105 λεπτά, που γράφει στο σύνολο των 229 συμμετοχών του με την Ερυθρόλευκη, δεν το έχουν πετύχει ούτε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (γκολ/ασίστ ανά 165 λεπτά) ούτε ο Αλεξανδρής (γκολ/ασίστ ανά 125 λεπτά), ούτε ο Τζιοβάνι (γκολ/ασίστ ανά 119 λεπτά), ούτε ο Ριβάλντο (γκολ/ασίστ ανά 125 λεπτά).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι έχει κάνει ο Φορτούνης, ανάλογα με τους προπονητές που είχε στον Ολυμπιακό. Ο Ελληνας επιτελικός μέσος έχει παίξει υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς τα περισσότερα παιχνίδια από ό,τι με οποιονδήποτε άλλον τεχνικό. Συνολικά έχει 76 ματς (4.977 λεπτά) 22 γκολ και 25 ασίστ (σ.σ. γκολ/ασίστ ανά 105 λεπτά). Με την υποσημείωση ότι ουσιαστικά έχασε πάνω από τη μισή περσινή σεζόν, λόγω της ρίξης πρόσθιο χιαστού που είχε υποστεί στην προετοιμασία.

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Φορτούνης έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, τη σεζόν 2005-06. Σε συνολικά 39 αγώνες (2.761 λεπτά), είχε πετύχει 21 γκολ και είχε μοιράσει 18 ασίστ. Πετυχαίνοντας το απίθανο γκολ/ασίστ ανά 70 λεπτά συμμετοχής, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Φορτούνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Είναι σχεδόν… υποχρεωμένος να το κάνει, λόγω του σπάνιου ταλέντου του. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την ποιότητα, το ταλέντο, την επίδραση. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα για ακόμη περισσότερα. Στα 28 του χρόνια, είναι η ώρα να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη. Πλέον, η πρόκληση είναι το Champions League. Μπορεί η UEFA να του «έκλεψε» από τα στατιστικά εκείνο το εκπληκτικό γκολ με απευθείας κόρνερ κόντρα στην Αρσεναλ, στο Εμιρεϊς, αλλά ήρθε η ώρα να ανοίξει και επίσημα λογαριασμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024