Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
McLaren Artura:  Εισαγωγή σε μια νέα εποχή

McLaren Artura: Εισαγωγή σε μια νέα εποχή

H βρετανική φίρμα δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής της διαδόχου της 570S η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει την McLaren σε μια νέα υβριδική εποχή, επωφελούμενη από ένα twin-turbo V6 σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ.

Η McLaren έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη εικόνα από την Artura, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 570S αλλά κυρίως θα αναλάβει να οδηγήσει την βρετανική φίρμα σε μια νέα υβριδική εποχή.

Εκτός από το υβριδικό σύνολο το οποίο θα συνδυάζει ένα νέο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης V6 με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες, η Artura όπως είναι ήδη γνωστό, θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική εν προκειμένω  ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο το οποίο δεδομένα θα χρησιμεύσει ως βάση και για πολλές άλλες μελλοντικές McLaren.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η επίσημη πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2021 με την προοπτική οι πωλήσεις της να ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, προσφάτως υπήρξε μια διαρροή από το γραφείο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών η οποία προσφέρει μια καλή αποτύπωση των σχεδιαστικών προδιαγραφών της Artura η οποία αισθητικά αποτελεί μετεξέλιξη της 570S, συμβαδίζοντας με τα νεότερα πρότυπα και μοντέλα της βρετανικής φίρμας.

Έτσι, ορισμένα στοιχεία όπως τα κεντρικά φωτιστικά σώματα θυμίζουν την Speedtail, η επιθετική γρίλια παραπέμπει στην Senna ενώ το πίσω τμήμα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την 720S.

Aναφορικά με το υβριδικό σύνολο, επί του παρόντος, η βρετανική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες, υποσχόμενη ωστόσο ότι αναμένεται να προσφέρει ανάλογα επίπεδα ισχύος με τον «απερχόμενο» V8 κινητήρα.

Επίσης με δεδομένο ότι το σύνολο θα συνοδεύεται και από τις απαραίτητες μπαταρίες, η Artura θα διαθέτει και κάποια περιορισμένη δυνατότητα ηλεκτρικής αυτονομίας εκμεταλλευόμενη αποκλειστικά την ενέργεια των μπαταριών της.

Ακόμα σημαντικότερο ωστόσο και από τα χαρακτηριστικά της Artura είναι ωστόσο ότι θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο μιας νέας εποχής για την McLaren η οποία βάσει του πενταετούς πλάνου που έχει ανακοινώσει θα λανσάρει 18 υβριδικά μοντέλα έως το 2025, η πλειονότητα των οποίων θα αξιοποιήσει παραλλαγές του συνόλου που θα αναλάβει να συστήσει η Artura.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024