Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Αμφιβάλλει αν το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας

Τραμπ : Αμφιβάλλει αν το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας

«Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το φέρουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι μάλλον θα είναι δύσκολο να φέρει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το φέρουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα. «Δεν θα αλλάξω γνώμη σε έξι μήνες», είπε.

«Δεν είναι όπως όταν κάποιος δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη. Εγώ δεν θα αλλάξω γνώμη ούτε σε έξι μήνες», δήλωσε τηλεφωνικά στο Fox News. «Αυτές οι εκλογές ήταν στημένες. Εμείς κερδίσαμε με απόσταση».

Ο απερχόμενος Τραμπ επέμεινε να επαναλαμβάνει επί 45 λεπτά τις γνωστές κατηγορίες για μαζική νοθεία, λόγω της οποίας θεωρεί πως έχασε την επανεκλογή του.

Οι νομική του ομάδα έχει εισπράξει περί τις είκοσι δικαστικές ήττες σε ολόκληρη την χώρα. Η τελευταία, στην Πενσιλβάνια, όπου το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας απέρριψε χθες νέα προσφυγή του επιτελείου του.

«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία, αλλά οι δικαστές δεν μας το επιτρέπουν. Προσπαθούμε. Εχουμε τόνους αποδείξεων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκτός από τα αμερικανικά δικαστήρια, παραπονιέται ότι δεν έχει την υποστήριξη ούτε του υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε του FBI στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αγνοείται η τύχη τους», είπε πριν αναρωτηθεί για την χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένα Ανώτατο Δικαστήριο, αν δεν επεμβαίνει σε οφελός του. «Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την περίπτωσή μας. Πρέπει κάτι να φτάσει εκεί. Αν όχι, τι δουλειά κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο;»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να βάλει ένα χρονικό όριο για τις προσφυγές στην δικαιοσύνη με τις οποίες ελπίζει να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. «Δεν δίνω ημερομηνία»…Και θεωρεί ακόμη ότι μπορεί να κερδίσει; «Το ελπίζω», λέει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024