Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη : Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά

Νέα Υόρκη : Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά

Τα σχολεία έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν τα θετικά στον κοροναϊό τεστ ξεπέρασαν το όριο του 3% που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον δήμαρχο και την ένωση των εκπαιδευτικών.

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 7 Δεκεμβρίου, αρχίζοντας από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία για τους μαθητές οι γονείς των οποίων εγκρίνουν την διεξαγωγή εβδομαδιαίων τεστ κοροναϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν στην συνέχεια, σε ημερομηνία που δεν έχει καθορισθεί.

Τα σχολεία έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν τα θετικά στον κοροναϊό τεστ ξεπέρασαν το όριο του 3% που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον δήμαρχο και την ένωση των εκπαιδευτικών.

«Είναι μία νέα προσέγγιση, διότι έχουμε πολλές αποδείξεις τώρα για την ασφάλεια των σχολείων», δήλωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο στους δημοσιογράφους , προσθέτοντας ότι το όριο του 3% καταργείται, ενόψει των στοιχείων που δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα στην Covid-19.

Η πόλη της Νέας Υόρκης άνοιξε τα σχολεία το φθινόπωρο για να τα κλείσει και πάλι στα μέσα του Νοεμβρίου, οκτώ εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Με το άνοιγμα των σχολείων τον Δεκέμβριο, για να μπουν στις τάξεις, οι μαθητές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γονική άδεια για την διεξαγωγή τεστ ή ιατρική βεβαίωση εξαίρεσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει την δικαιοδοσία να κλείσει σχολεία σε περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, διευκρίνισε ο Μπιν ντε Μπλάζιο. Οι αρχές της πόλης θα παρακολουθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων και θα έχουν την δυνατότητα να κλείνουν σχολεία με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Αν και τα κρούσματα αυξάνονται στην Νέα Υόρκη, η πολιτεία έχει από τα χαμηλότερα επίπεδα θετικών τεστ στις ΗΠΑ (3%). Στο Άινταχο, την Νότια Ντακότα και την Αϊόβα, περισσότερο από το 40% των τεστ είναι θετικά σύμφωνα με το COVID Tracking Project.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024