Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση όφειλε να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία για την ένταξη των βουλευτών - γιατρών στο ΕΣΥ

Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση όφειλε να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία για την ένταξη των βουλευτών – γιατρών στο ΕΣΥ

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει προνοήσει για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που έκανε την αρχή για τη δημιουργία κινήματος εθελοντών βουλευτών που ζήτησαν να προσφέρουν στο ΕΣΥ σ' αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα υπογράψει το σχετικό έγγραφο για να ενταχθεί στο ΕΣΥ

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει προνοήσει για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που έκανε την αρχή για τη δημιουργία κινήματος εθελοντών βουλευτών που ζήτησαν να προσφέρουν στο ΕΣΥ σ’ αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Εννοείται

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Λαμπρούλης σημείωσε πως αν και είναι κατανοητό ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία όπως αυτή που περιέγραψε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης για όσους γιατρούς επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, εντούτοις «οφείλω να πω ότι αυτού του τύπου τις διαδικασίες ειδικά σε περίπτωση όπως αυτή που διανύουμε τώρα, δηλαδή της πανδημίας με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προνοήσει και όχι να περιμένουμε το έγγραφο για να το υπογράψουμε».

Ερωτηθείς δε για το αν θα υπογράψει το έγγραφο περί αστικής ευθύνης ο κ. Λαμπρούλης απάντησε πως «μα εννοείται!» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό εξάλλου έγινε η κίνηση αυτή και η δική μου και άλλων βουλευτών συναδέλφων, που ήταν μια επιβεβλημένη απόφαση λόγω της διαρκούς επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα μας. Και φυσικά το κόμμα μας απηύθυνε κάλεσμα μάχης προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση και σ’ αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκα ως γιατρός του ΕΣΥ».

Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαμπρούλης είναι πνευμονολόγος και πριν εκλεγεί βουλευτής υπηρετούσε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι στα δίχτυα της γραφειοκρατίας είχε σκοντάψει η επιθυμία δεκάδων βουλευτών – γιατρών, οι οποίοι ζήτησαν να εργαστούν εθελοντικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν διάφορα κωλύματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της αστικής ευθύνης.

Τι είπε ο Κοντοζαμάνης

Για το εν λόγω ζήτημα ρωτήθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και όπως εξήγησε, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε επιστολή στους βουλευτές που εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ευχαριστώντας καταρχάς για την εθελοντική αυτή προσφορά τους και ενημερώνοντας τους βουλευτές για τις προϋποθέσεις ένταξης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως στο ωράριο απασχόλησης – είναι πλήρης η απασχόληση – την ένταξη σε πρόγραμμα εφημεριών, το χρόνο απασχόλησης και, βεβαίως, την αναγκαιότητα υπογραφής σύμβασης για ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σημαίνει ότι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων είναι η ίδια με οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο που είναι ενταγμένος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τέλος, ζητείται από τους βουλευτές να ενημερώσουν τη Βουλή για ενδεχόμενη αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024