Στη μάχη κατά της πανδημίας αποφάσισαν να ριχτούν με την ιατρική επαγγελματική τους ιδιότητα, βουλευτές του κοινοβουλίου. Δύο βουλευτές της ΝΔ ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης

Στη μάχη κατά της πανδημίας αποφάσισαν να ριχτούν με την ιατρική επαγγελματική τους ιδιότητα, βουλευτές του κοινοβουλίου. Δύο βουλευτές της ΝΔ ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ξαναφορέσουν την ιατρική στολή.

Ο κ. Λαμπρούλης

Δράμα και Λάρισα

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κέλλας και Λαμπρούλης προέρχονται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τη Λάρισα καθώς και οι δύο εκλέγονται εκεί, ο μεν πρώτος με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, ο δεύτερος με το ΚΚΕ. Ο κ. Κέλλας είναι αναισθησιολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας ενώ ο κ. Λαμπρούλης πνευμονολόγος του ΕΣΥ στο ΓΝ της Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί βουλευτές-γιατροί όπως και ο συνάδελφός τους Κωνσταντίνος Μπλούχος, που είναι χειρουργός και εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα με τη ΝΔ προέρχονται από περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απόφασή του να θέσει εαυτόν στην διάθεση του Συστήματος Υγείας, ως ιατρός αναισθησιολόγος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας.
Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή».
ΥΓ: Αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής.

Ο κ. Κέλλας

Ο κ. Μπλούχος

Η έκκληση

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ κάλεσε σήμερα τα μέλη του-ιδιώτες να γιατρούς να πρωτοστατήσουν στην ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ για να προσφέρουν στη μάχη κατά της πανδημίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ατομικής προσφοράς ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να απαλλαγεί από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση προς τους γιατρούς – εκλεγμένους στο κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως και ο πρώην υπουργός, Π. Πολάκης έχει θέση εαυτόν στην υπηρεσία του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr