Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία Μηταράκη στη Λέσβο : Η προσωρινή δομή δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια

Αυτοψία Μηταράκη στη Λέσβο : Η προσωρινή δομή δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια

Αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) σχετικά με την πρόοδο των βελτιωτικών έργων που πραγματοποιούνται έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Μπεάτε Γκμίντερ και τον γγ Μάνο Λογοθέτη

Αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) σχετικά με την πρόοδο των βελτιωτικών έργων που πραγματοποιούνται εκεί πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Μπεάτε Γκμίντερ και τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Μάνο Λογοθέτη κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο.

Δεν θυμίζει σε τίποτα το χάος της Μόριας τόνισε ο υπουργός, μιλώνατα για δομή καθαρή με τάξη και ασφάλεια. Πρόσθεσε δε ότι ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από τον χειμώνα, ενώ έχει επιτευχθεί και αυτονομία της δομής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Για αισθητή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη δομή μίλησε και η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπεάτε Γκμίντερ εκφράζοντας την ικανοποιησή της.

«Δεν θυμίζει σε τίποτε το χάος της Μόριας»

«Βρισκόμαστε στην προσωρινή δομή φιλοξενίας με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπεάτε Γκμίντερ. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, βλέπουμε μία δομή, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε το χάος της Μόριας» τόνισε ο κ. Μηταράκης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

«Μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες με το ΙΓΜΕ για την ποιότητα του εδάφους, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από το χειμώνα. Έχουμε πετύχει την αυτονομία της δομής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το τοπικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.»

» Μέσα σε λίγες μέρες καταφέραμε τον Σεπτέμβριο να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση από τον εμπρησμό της Μόριας. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στη δημιουργία μιας πιο μόνιμης, κλειστής ελεγχόμενης δομής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο, αλλά και παράλληλα, τη μέγιστη ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες» είπε ο κ. Μηταράκης.

«Η δομή έχει βελτιωθεί αισθητά»

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, κ. Γκμίντερ, με τη σειρά της, δήλωσε:

«Κάθε φορά που έρχομαι στη δομή, αυτή έχει αναπτυχθεί, έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει νέα χαρακτηριστικά. Αυτή τη φορά, έχουμε ντουζιέρες στις σκηνές των ανθρώπων, νέα rub halls αποκλειστικά για οικογένειες και είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε την εξέλιξη των βελτιωτικών εργασιών.»

» Προσπαθούμε για περαιτέρω βελτίωση της δομής. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείμαση της δομής, το οποίο εφαρμόζει το υπουργείο με τους εταίρους του. Εμπλεκόμαστε άμεσα στο συντονισμό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο να ολοκληρώσουν όλοι τις υποχρεώσεις τους έγκαιρα».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024