Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τόνι Σφήνος ανεβαίνει στη... σκηνή του Mega

Ο Τόνι Σφήνος ανεβαίνει στη… σκηνή του Mega

Ο Toni Sfinos μιλάει για την σημερινή μουσική εκπομπή στο Mega Channel και τις νέες συνθήκες δημιουργίας στη δεύτερη καραντίνα

Μια μουσική αναδρομή στην ποπ και ντίσκο σκηνή, που τολμά να έρθει «αντιμέτωπη» με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι, ετοίμασε για το κοινό του Mega ο Tonis Sfinos. Η δημοφιλής καλλιτεχνική περσόνα έρχεται αύριο στις 21.00 στο «Σπίτι με το Mega» και στήνει το δικό του μουσικό πάρτι παρέα με μοναδικούς καλεσμένους και ανατρεπτικό ρεπερτόριο. Θα ερμηνεύσει αγαπημένα κομμάτια περασμένων δεκαετιών όπως τα «Σχολείο», «Κορίτσι του Μάη» και «Τρόπος», «παντρεύοντάς» τα δημιουργικά με πιο λαϊκά ακούσματα όπως τα «Οταν παίρνω φόρα», «Πάρε ναυτάκι» και «Χατζηκυριάκειο». Ο ίδιος μίλησε στο «Νσυν».

Δεύτερη καραντίνα, δεύτερη φορά κι ο Tonis Sfinos στο «Σπίτι με το Mega». Τι ετοιμάζετε για το κοινό το βράδυ του Σαββάτου;

Μετά την επιτυχία της πρώτης βραδιάς όπου οι καλεσμένοι Δάκης, Πωλίνα, Μπίγαλης, Μαντώ, Χαριτοδιπλωμένος και Λιβιεράτος έδιναν ένα άκρως διασκεδαστικό ρεπερτόριο 80s – 90s , τώρα με βασικό καλεσμένο τον Αντύπα περνάμε στο λαϊκό πρόγραμμα με έναν γνήσιο αντιπρόσωπο λαϊκών επιτυχιών και η βραδιά πλαισιώνεται επίσης από τη Σοφία Αρβανίτη, τη Shaya και των Aντώνη Domino.

Πώς «παντρεύεται» η ντίσκο και η ποπ με το λαϊκό στο πρόγραμμά σας;

Αυτό που μπορεί να ενώσει κομμάτια διαφορετικού είδους σε ένα πρόγραμμα είναι ο ρυθμός. Δεν γίνεται σε όλα τα τραγούδια, αλλά για παράδειγμα ο ρυθμός του χασαποσέρβικου είναι σχεδόν ίδιος με της ντίσκο καθώς επίσης πολλά λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του ’70 είχαν ντίσκο επιρροές. Με τα χρόνια συναυλιών έχουμε εστιάσει σε αυτά που ο κόσμος ανταποκρίνεται περισσότερο και στο πρόγραμμα της εκπομπής τα συνδυάζουμε με τον δικό μας πετυχημένο τρόπο.

Ποια άλλα φαινομενικά αντίθετα στοιχεία θα θέλατε να συνδυάσετε στις μελλοντικές σας εμφανίσεις; Ισως έναν τραγουδιστή με εντελώς διαφορετικό ρεπερτόριο από εσάς;

Πολλές φορές το έχω σκεφθεί να συνδυάσουμε από κοινού εμφανίσεις με καλλιτέχνες τελείως διαφορετικού ρεπερτορίου, κυρίως προς το λαϊκό, όπως πρόσφατα με την Αντζελα Δημητρίου, με τον Λευτέρη Πανταζή το συζητάμε καιρό και τώρα, με τον Αντύπα είδα ότι μπορεί να συμβεί. Επίσης με περάσματα από τη δημοτική μουσική έχουμε ωραία αποτελέσματα και ο κόσμος το απολαμβάνει κάθε φόρα. Επειδή ο κόσμος μάς έχει συνδυάσει με πολύ κέφι και χορό θα πρέπει το διαφορετικό ρεπερτόριο να προσφέρει τα ίδια.

Πώς ήταν η πρώτη εμπειρία της τηλεοπτικής αυτής συναυλίας τον περασμένο Ιούνιο; Τι θυμάστε πιο έντονα απ’ αυτήν;

Από τις πιο ωραίες πρωτοβουλίες που πήρε το Mega ήταν να κάνει τηλεοπτικές συναυλίες οι οποίες θα μείνουν παρακαταθήκη για όλα τα χρόνια. Είχα αγωνία αν ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει όπως στις live συναυλίες μας και τελικά τύχαμε πολύ θερμής αποδοχής τόσο από σχόλια και συγχαρητήρια διαδικτυακά όσο και από το ίδιο το κανάλι που μας εμπιστεύτηκε μία ακόμη. Η ιδιαιτερότητα μιας τέτοιας συναυλίας είναι η απουσία του κοινού, η οποία είναι αισθητή και αναντικατάστατη.

Στις εμφανίσεις σας μοιράζετε αισιοδοξία, ωστόσο η περίοδος αυτή της καραντίνας είναι μάλλον σκοτεινή. Εσείς παραμένετε με θετική διάθεση ή έχετε τα «down» σας;

Επειδή άνθρωποι είμαστε και εμείς οι καλλιτέχνες, δεν ζούμε μόνιμα στο συννεφάκι της δημιουργίας, έμπνευσης, παραγωγικότητας, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές να στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να εργαστώ. Ολοι κοιτούν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, δεν είναι άμεση ανάγκη η διασκέδαση, αλλά από την άλλη υπάρχει και η απαίτηση να είσαι εκεί, να συνεχίσεις να προσφέρεις αισιοδοξία και χαρά, διαδικτυακά όπως μπορείς. Οι τέχνες δυστυχώς είναι οι πρώτες που πέφτουν λαβωμένες στον αγώνα επιβίωσης και αυτό κάνει το επάγγελμά μας τόσο εύθραυστο και αβέβαιο. Από την άλλη η απογοήτευση υπάρχει και αυτή είναι παροδική και προσπαθώ με μια συζήτηση, μια βόλτα, ένα τραγούδι, ένα χαμόγελο να την προσπερνώ και να σκέφτομαι αισιόδοξα.

Στη συχνότητα του Mega, θα παρουσιάσετε σύντομα κι ένα τηλεπαιχνίδι. Για πείτε μας λίγα πράγματα γι’ αυτό.

Ξεκινάμε γυρίσματα για ένα οικογενειακό, διασκεδαστικό, γρήγορο με σασπένς τηλεπαιχνίδι, το οποίο διαδραματίζεται μέσα σε ένα σουπερμάρκετ, εξού και το όνομα αυτού «Supermarket Sweep». Ενα τηλεπαιχνίδι το οποίο παίζεται χρόνια στην Αμερική και στην Αγγλία, όπου διαγωνίζονται ζευγάρια παικτών, φίλοι, ανδρόγυνα, πεθερές, ό,τι θέλει ο καθένας. Πρέπει να βρουν αντικείμενα – προϊόντα μέσα από γρίφους και ερωτήσεις, να κερδίσουν χρόνο, να τρέχουν με τα καρότσια τους, έχουν διάφορες δοκιμασίες για να κερδίσουν δώρα καθώς και το μεγάλο έπαθλο: τα ψώνια του σουπερμάρκετ για έναν χρόνο!

Mε τα παιχνίδια και τα… ψώνια ως άνθρωπος πώς τα πάτε;

Με τα παιχνίδια γενικότερα είχα και εξακολουθώ να έχω πολύ καλή σχέση. Απλά έχει αλλάξει το ύφος των παιχνιδιών και τώρα πια έχουν γίνει παιχνιδίσματα..! Οποιος είναι παιχνιδιάρης παραμένει πάντα παιχνιδιάρης νομίζω. Οσον αφορά τα ψώνια μού αρέσει να τα ψωνίζω και να μην την ψωνίζω.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024