Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγ. Ανδρέα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και Περιφερειάρχη

Συναγερμός στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγ. Ανδρέα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και Περιφερειάρχη

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την Πάτρα καθώς ο νομός της Αχαΐας είναι μια από τις επτά περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς καθώς εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την Πάτρα καθώς ο νομός της Αχαΐας είναι μια από τις επτά περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς καθώς εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Μάλιστα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του γιορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα, εκφράζονται φόβοι για συνωστισμό και δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κοροναϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χθες απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν τη μέρα μέσα με την οικογένειά τους.

«Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης, είπε χαρακτηριστικά», χθες , ο Στέλιος Πέτσας.

Αυτό το μήνυμα μετέφερε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων, ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Επισήμανε μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Lockdown δύο ταχυτήτων

Ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η αύξηση των κρουσμάτων στις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας φέρνοντας στο τραπέζι το σενάριο να ισχύσει lockdown «δύο ταχυτήτων».

Όπως επισήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία» και δεν απέκλεισε το γεγονός κατά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, κάποιες περιοχές να είναι σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.

«Ο δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω από τη μονάδα σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πάνω από 1 σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις κυρίως της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας. Το πρόβλημα έχει αρχίσει να μετατοπίζεται προς την επαρχία. Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης ή ενός χωριού δεν πρέπει να νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Είναι εξαιρετικά εύκολο ξαφνικά μια περιοχή που δεν είχε κρούσματα να αποκτήσει. Ένα σενάριο που μπορεί να ισχύσει είναι σε κάποιες περιοχές να έχουμε lockdown και σε κάποιες όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη ανησυχία για την Πάτρα

«Υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος λόγω γιορτών π.χ. Αγίου Ανδρέα,  ότι οι πολίτες δεν θα πειθαρχήσουν στα μέτρα. Υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία από τη Λάρισα και πάνω και από τη Λάρισα και κάτω. Η Πελοπόννησος ( εκτός Αχαΐας) και η Κρήτη βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση»,  είπε ο  Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι στα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλη δυσκολία, προσθέτοντας ότι «ο τουρισμός και το άνοιγμα των επιχειρήσεων, η χαλαρότητα,  έβαλαν το λιθαράκι τους στην αύξηση της μετάδοσης. Δεν μπορέσαμε να απομονώσουμε τους ασυμπτωματικούς και φούντωσε. Γύρισαν οι φοιτητές στις πόλεις και ένας άλλος παράγοντας είναι η μετακίνηση των εργατών γης», εξήγησε.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024