Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη : Διακοπές οξυγόνου στο νοσοκομείο - Δεν επαρκούν οι προμήθειες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αλεξανδρούπολη : Διακοπές οξυγόνου στο νοσοκομείο – Δεν επαρκούν οι προμήθειες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σημειώνουν δε ότι οι αντοχές του Νοσοκομείου είναι πλέον οριακές, ενώ υπογραμμίζουν ότι η έλλειψη κατάλληλων χώρων για τα Covid περιστατικά έχουν το αποτέλεσμα να παραμένουν για νοσηλεία παθολογικά περιστατικά μέσα στις κλινικές κοροναϊού.

Κραυγή αγωνίας, βγάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του, ελέω κοροναϊού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους δεν επαρκούν οι προμήθειες σε οξυγόνο ώστε να καλυφθεί όλος ο όγκος των περιστατικών Covid. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι μεταξύ άλλων προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του νοσοκομείου εξαιτίας της πανδημίας, την Τετάρτη το βράδυ σημειώθηκαν και διακοπές στην παροχή οξυγόνου σε μια κλινική Covid. «Λίγο έλειψε να κινδυνεύσουν ζωές», λένε, χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζουν, οι ανάγκες του νοσοκομείου σε οξυγόνο από τον καλοκαίρι έχουν τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα τα αποθέματα οξυγόνου του νοσοκομείου να μην μπορούν να καλύψουν όλο των όγκο των περιστατικών.

«Πριν θρηνήσουμε θύματα από αμέλεια καλό θα είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας και να πάψουμε να επεκτεινόμαστε έτσι απλά σε επιπλέον κλινικές covid χωρίς τα προαπαιτούμενα…», τονίζουν, κάνοντας λόγο για ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου, σύμφωνα με το iatropedia.

Ελλείψεις προσωπικού

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 100 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων οι 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο είχε πριν από την πανδημία τη δυναμικότητα των 9 κλινών ΜΕΘ, ενώ οι συνεχόμενες επεκτάσεις των κλινών εντατικής για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών, γίνονται, χωρίς να προσλαμβάνεται το απαιτούμενο προσωπικό, σημειώνουν.

«Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάστηκαν και φτάσαμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες κλίνες, υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους, έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο Νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 Νοσηλευτές Δ.Ε», αναφέρουν.

Σημειώνουν δε ότι οι αντοχές του Νοσοκομείου είναι πλέον οριακές αλλά και επικίνδυνες: «Παρατηρείται το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής Παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο … Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση!», τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024