Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2

Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-2 με τους Βαρέλα και Τζόλη, αλλά... έμεινε εκεί και η Αϊντχόφεν ανέτρεψε το σκορ με γκολ των Γκάκπο, Μαντουέκε και Μαλέν. Μεγάλη η ευθύνη του Γκαρσία για το τελικό αποτέλεσμα

Την ευκαιρία για να πάρει «διπλό» πρόκρισης έχασε ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που άρχισε με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις και με δύο γρήγορα τέρματα. Τελικά, δεν έφυγε από την Ολλανδία ούτε καν με τον βαθμό, αφού η ψύχραιμη Αϊντχόφεν δεν απογοητεύτηκε, αλλά με σωστή αντίδραση ανέτρεψε το σκορ σε 3-2 και νίκησε.

Μεγάλη ευθύνη στην ανατροπή φέρει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος άφησε τον Κρέσπο έρμαιο της δεξιάς πλευράς της ολλανδικής ομάδας. Ο προπονητής της Αϊντχόφεν αντιλήφθηκε την αδυναμία του Ισπανού, ο οποίος έπαιξε υπηρεσιακός αριστερός μπακ, «φόρτωσε» την πτέρυγα του και έκανε πάρτι!

Οι γηπεδούχοι μπαινόβγαιναν διαρκώς στην περιοχή του ΠΑΟΚ από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Τζόλης δεν μπορούσε να προσφέρει κάλυψη και ο Γκαρσία δεν είχε έμπνευση για να βοηθήσει. Έτσι, η ολλανδική ομάδα όχι μόνο πέτυχε τρία γκολ, αλλά με τις πλαγιοκοπήσεις μπορούσε να βρει και άλλα τέρματα…

Επιπλέον, εκτός από την αδυναμία του να προστατεύσει τον Κρέσπο, ο Γκαρσία αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να παρέμβει ούτε στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση το πρώτο ονειρικό τέταρτο, ο Ουρουγουανός προπονητής δεν βρήκε λύσεις για να αφυπνίσει τον Δικέφαλο ή να ανακτήσει τον έλεγχο… Ο Ρότζερ Σμιντ τον… έδεσε κόμπο και του έδειξε πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να γίνει κανονικός κόουτς…

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ άρχισε ονειρικά το παιχνίδι στο Φίλιπς Στάντιον, προηγούμενος μόλις στο 4’. Ο Σοάρες έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Βαρέλα και στρώθηκε στον Τζόλη, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Αφού απέφυγε την ισοφάριση στο 10’ με την εσφαλμένη ακύρωση του γκολ του Μάλεν ως οφσάιντ, ο ΠΑΟΚ ανέβασε το προβάδισμα του στο 0-2 στο 13’! Ο Ζίβκοβιτς πέρασε τον αντίπαλο του από δεξιά, πάσαρε στον Σβαμπ και αυτός με μία ψηλοκρεμαστή σέντρα βρήκε τον Τζόλη, ο οποίος σκόραρε με σουτ!

Η Αϊντχόφεν δεν παράτησε το ματς και στο 21’, μείωσε το σκορ με τον Γκάκπο. Ο σκόρερ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Μαντουέκε, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε με πλασέ.

Όσο δυναμικά άρχισε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι, τόσο… υπνωτισμένος βγήκε από τα αποδυτήρια. Στο 50’ η Αϊντχόφεν ισοφάρισε. Ο Ντάμφρις πάσαρε στον Γκάκπο, αυτός βγήκε στην πλάτη του Τζόλη και με πάσα στον Μαντουέκε, αυτός σκόραρε με πλασέ. Τρία λεπτά αργότερα, η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ο Μάλεν έδωσε στον Ζάχαβι στο πέναλτι, αυτός πλάσαρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε αλλά ο Μάλεν ήταν εκεί και διαμόρφωσε το 3-2 με πλασέ.

Παρά το… ανακάτεμα από τον Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανακτήσει την κυριαρχία και δεν απείλησε για το 3-3. Η Αϊντχόφεν αμύνθηκε σωστά, κράτησε το προβάδισμα της και είχε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της.

Το «δεκάρι»: Ο Μάλεν ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Αϊντχόφεν. Σκόραρε το νικητήριο γκολ, δημιούργησε, έκλεψε μπάλες και θα είχε ισοφαρίσει εάν δεν ακυρωνόταν το γκολ του ως οφσάιντ.

Που κρίθηκε: Στο τρίλεπτο 50’-53’ που η Αϊντχόφεν ισοφάρισε και αμέσως πήρε προβάδισμα με 3-2.

Γιατί κόουτς; Ο Πάμπλο Γκαρσία έβλεπε από την αρχή την Αϊντχόφεν να παίζει διαρκώς με 2-3 πάνω στον Κρέσπο, αλλά δεν έκανε το παραμικρό να τον βοηθήσει.

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνει από την αρχή ο Τσόλακ, ο οποίος αποδεικνύεται παραφωνία σε μία γρήγορη και τεχνική μεσοεπιθετική γραμμή.

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τεζέ, Μποσάλι, Μαξ, Ροσάριο, Σανγκαρέ, Μαντουέκε (78’Μάουρο Ζούνιορ), Γκακπό, Ζάχαβι (71’Χέντριξ), Μαλέν (91’Λεντέσμα).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ.Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (85’Βαγκέ). Ελ Καντουρί (85’Μπίσεσβαρ), Τσιγγάρας (69’Ντάγκλας Αουγκούστο), Σβαμπ, Α.Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69’Σφιντέρσκι), Τζόλης (58’Μουργκ).

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024