Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για υπερμετάδοση του ιού σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενόψει Χριστουγέννων

Φόβοι για υπερμετάδοση του ιού σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενόψει Χριστουγέννων

Ο Μπόρις Τζόνσον βγαίνει για πρώτη φορά από το νούμερο 10 της Ντάουνιγκ Στρητ μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης καραντίνας

Ο Μπόρις Τζόνσον βγαίνει για πρώτη φορά από το νούμερο 10 της Ντάουνιγκ Στρητ μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης καραντίνας.

Κατευθύνεται προς τη βουλή για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την άρση του γενικού lockdown στις 2 Δεκεμβρίου.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι μερικές περιοχές θα ενταχθούν υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, σε σύγκριση με αυτό στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.

Άλλο ένα θέμα που «καίει» τις κυβερνήσεις των χωρών της κεντρικής Ευρώπης είναι τα χιονοδρομικά κέντρα

«Όταν ο κορωνοϊός προσέγγισε την Ευρώπη τον περασμένο χειμώνα οι μολύνσεις προήλθαν από τα χιονοδρομικά κέντρα. Η Γερμανία ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους να τα κρατήσει κλειστά μέχρι τον Ιανουάριο» ανέφερε δημοσιογράφος του BBC.

Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά ότι θα προσπαθήσει ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει κίνδυνος οι Ιταλοί τουρίστες να πάνε στην Αυστρία και τη Γαλλία και να φέρουν τον ιό πίσω.

Ο χθεσινός απολογισμός στη Γερμανία είναι πάνω από 22 χιλιάδες νέα κρούσματα και 389 θάνατοι από κορωνοϊό.

«Τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όσο και τα κρατίδια θεωρούν ότι, εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, οι περιορισμοί θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου» ανέφερε η Άγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μίνι lockdown έως τον Μάρτιο, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει εφαρμοστεί σε σημαντικό βαθμό το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα.

Σε πρώτη φάση, το μίνι lockdown στη Γερμανία παρατείνεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

Στο ζενίθ τα κρούσματα στην Τουρκία

Για τρίτο κύμα της πανδημίας που ήδη πλήττει τουρκικές μεγαλουπόλεις, όπως την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, μίλησε χθες ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Το ημερήσιο σύνολο κρουσμάτων είναι 28.351.

Οι συμπτωματικοί είναι 6.814, που νοσηλεύονται ή λαμβάνουν θεραπεία. 168 ήταν το περασμένο 24ωρο οι νεκροί. Μέσα σε αυτό το κλίμα –η Αγκυρα ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου από την κινεζική εταιρεία Sinovac, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Μεταδοτική η ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

Πάνω από πέντε Αμερικανοί αψήφησαν τις εκκλήσεις ειδικών και αξιωματούχων να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών και κατέκλυσαν τα αεροδρόμια για να γιορτάσουν με τους δικούς τους

Ένας γιατρός από το Σεντ Λούις βγάζει κραυγή αγωνίας

«Ελπίζω οι τελευταίες στιγμές της ζωής σας να μη μοιάζουν με αυτό..Σας δίνω το λόγο μου ότι η μητέρα σας , ο πατέρας σας, τα παιδιά σας αυτό ακριβώς θα δουν όταν κολλήσετε κορωνοϊο» ανέφερε ο γιατρός.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να ζει επικίνδυνα προτρέποντας τους πολίτες να βρεθούν με τους δικούς τους ενώ ο Τζο Μπάϊντεν προσπαθεί να σώσει την κατάσταση

«Θα υψώσουμε τις φωνές μας τους επόμενους μήνες και χρόνια. Και το τραγούδι μας θα είναι για ζωές που σώθηκαν, για χάσματα που γεφυρώθηκαν, για ένα έθνος που έγινε ένα ξανά» τόνισε ο Μπάιντεν.

Μόνον χθες, καταγράφηκαν πάνω από 180 χιλιάδες κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι θάνατοι από κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 2.300.

Στην Καλιφόρνια ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο έχει διπλασιαστεί ενώ τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν, ο αριθμός των θυμάτων στις ΗΠΑ μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει τις 321 χιλιάδες.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024