Ο άνδρας έφαγε πρόστιμο επειδή έσπασε την καραντίνα.

Ένας Γάλλος «έφαγε» πρόστιμο γιατί παραβίασε τους κανόνες του lockdown, αφού έγραψε στη δήλωση μετακίνησής του ότι βγαίνει από το σπίτι του για να «πάει να σπάσει τα μούτρα κάποιου».

Ο 39χρονος άνδρας εντοπίστηκε κρυμμένος πίσω από ένα αυτοκίνητο το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν μεθυσμένος.

Ο άνδρας, κάτοικος της περιοχής της Βρετάνης στην βορειοδυτική Γαλλία, «έσπασε» την καραντίνα για ένα λόγο που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «αρκετά καλός»: Να πάει να «σπάσει τα μούτρα» κάποιου.

Μάλιστα, αυτή ήταν ακριβώς και η αιτιολόγηση που αναγραφόταν στο ειδικό χαρτί που είχε φροντίσει να έχει μαζί του, στο οποίο είχε γράψει επί λέξει:

«Πάω να σπάσω τα μούτρα ενός τύπου. Αυτή είναι η δικαιολογία μου, και είναι καλή».

Προσπαθούσε να πείσει ότι ήταν καθ’ όλα νόμιμος

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν του εξήγησαν πως, δυστυχώς, η δικαιολογία του δεν ήταν επαρκής  και ότι θα έπρεπε να κρατηθεί στο τμήμα για ένα βράδυ.

Η αστυνομία απέσπασε από τον άνδρα ένα σουγιά, τον οποίο ο ίδιος ισχυρίστηκε πως έφερε τυχαία και δεν είχε καμία σχέση με τον λόγο για τον οποίο βγήκε από το σπίτι του.

Όπως αναφέρει το CNN, στον 39χρονο επεβλήθη πρόστιμο 135 ευρώ για την παραβίαση του lockdown, καθώς και πρόστιμο 150 επιπλέον ευρώ για το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας κατέβαλε έντονη προσπάθεια να πείσει τις αρχές πως ήταν καθ’ όλα νόμιμος, επιμένοντας πως βρισκόταν σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Γαλλία, ο κάθε πολίτης δικαιούται απουσία 1 ώρας από το σπίτι του με την δικαιολογία της σωματικής άσκησης, ενώ δεν επιτρέπεται να κινηθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη από αυτήν του ενός χιλιομέτρου από τον τόπο κατοικίας του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr