Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καρέρα : «Κομβικό για την πρόκριση το ματς με τη Ζόρια»

Καρέρα : «Κομβικό για την πρόκριση το ματς με τη Ζόρια»

Για τη κρισιμότητα του παιχνιδιού με τη Ζόρια μίλησε ο Μάσιμο Καρέρα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική απουσία του Πέτρου Μάνταλου από το παιχνίδι.

Για τη κρισιμότητα του παιχνιδιού με τη Ζόρια μίλησε ο Μάσιμο Καρέρα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική απουσία του Πέτρου Μάνταλου από το παιχνίδι. Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε το «σύνθημα» της νίκης για την αναμέτρηση με τη Ζόρια, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του Λιβάι Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καρέρα:

Για το πώς προετοιμάζει την ομάδα του μετά το 1-4 του πρώτου αγώνα, ώστε να μην μπουν… χαλαροί αύριο;

«Θεωρώ ότι το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό. Μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτούμε ότι θα είναι εύκολος αγώνας. θα πρέπει να σκεφτούμε ότι θα υποφέρουμε. Να παλέψουμε, να μπούμε με αγωνιστικότητα και μαχητικότητα».\

Αν αύριο θα πρέπει να περιμένουμε μία ΑΕΚ πιο επιθετική να επιβάλλει το ρυθμό της και να μη δίνει τη μπάλα στον αντίπαλο;

«Θεωρώ ότι η ΑΕΚ πάντα κάνει αυτό που μπορεί, ανεξαρτήτως του αντίπαλο. Ανάλογα τον αντίπαλο που έχεις δημιουργούνται καταστάσεις στον αγώνα. Στόχος δικός μας είναι πάντα να κερδίζουμε. Δεν αντιμετωπίζουμε μία απλή ομάδα, αλλά μία ποιοτική και επικίνδυνη ομάδα. Αν εμείς νομίζουμε ότι θα είναι εύκολος αγώνας μπορεί να έχουμε πρωτάθλημα. Τα ματς τα κερδίζεις στον αγωνιστικό χώρο και όχι με το μυαλό πριν. Πρέπει να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Μάνταλου από το παιχνίδι λόγω τιμωρίας κι αν έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του και το σχηματισμό;

«Την ιδέα ήδη την έχω στο μυαλό μου για το πώς θα παίξουμε και ποιος θα παίξει στη θέση του. Θα δούμε και στη σημερινή προπόνηση βέβαια, όμως την ιδέα για το ποιος θα παίξει την έχω ήδη».

Για τα 8 γκολ της ΑΕΚ στα δυο τελευταία ματς και τη φιλοσοφία του, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία;

«Σχετικά με τον Γκαρσία είναι 2-3 ημέρες που προπονείται με την ομάδα, άρα θεωρώ ότι είναι διαθέσιμος. Δεν είναι στη φυσική κατάσταση να βγάλει ολόκληρο τον αγώνα. Θα τον βλέπουμε να παίρνει λεπτά για να έρθει στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

Σχετικά με το πώς παίζουμε: Η ΑΕΚ παίζει πάντα για να κερδίσει. Υπάρχει και ο αντίπαλος που μερικές φορές σου επιτρέπει να κάνεις αυτός που θες στον αγωνιστικό χώρο, άλλες φορές σε δυσκολεύει, άλλες φορές υποφέρεις. Το σημαντικότερο είναι να έχεις όρεξη να κερδίσεις το παιχνίδι και ο στόχος που έχεις βάλεις για να το κερδίσεις».

Αν ιεραρχεί πρωτάθλημα ή Ευρώπη;

«Όχι. Εμείς μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι, δίνοντας τα πάντα για να κερδίσουμε, ανεξάρτητα ποιο είναι το παιχνίδι. Ο κάθε αγώνας είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Από τώρα μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων έχουμε 8 παιχνίδια, όλοι είναι τελικοί. Ο κάθε αγώνας πρέπει να τον παίζουμε με τη σωστή σκέψη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024