Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο και η κατάσταση στα νοσοκομεία εκτός ελέγχου

Τσίπρας : Η κυβέρνηση είναι σε βέρτιγκο και η κατάσταση στα νοσοκομεία εκτός ελέγχου

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας και Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης. Δεν σας ζήτησε να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που σας ζητάμε έιναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν καλύπτει και συμμερίζεται δηλώσεις υπουργών του όπως των κ.κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.

Δραματική και εκτός ελέγχου χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο», έχοντας «πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, με το περιβάλλον».

Μην σκοτώνετε την κοινή λογική

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας και Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης. Δεν σας ζήτησε να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που σας ζητάμε έιναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν καλύπτει και συμμερίζετε δηλώσεις υπουργών του όπως των κ.κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.

«Μην λειτουργείτε σαν να απευθύνεστε σε κρετίνους. Να μην βγταίνουν οι υπουργοί σας στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Αντί να μας λένε ότι είναι θλιμμένοι, λένε  ότι πανηγυρίζουνε επειδή υπάρχουν άλλες χώρες που πεθαίνουν περισσότεροι.

Ο πιο κοντινός σας υπουργός ο κ. Γεραπετρίτης βγήκε και είπε ότι αν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ θα υπάρχουν περισσότεροι νεκροί».

«Ενσυναίσθηση χρειάζεται και όχι πλήρη απώλεια συναισθηματικής νοημοσύνης. Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Θα δώσετε μια εξήγηση; Συμμερίζεστε αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Κοροϊδεύτε – δημιουργείτε ανισότητες

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για επικοινωνιακά παιχνίδια λέγοντας ότι ανακοίνωσε χτες και επανέλαβε σήμερα την μονιμοποίηση 300 γιατρών επικουρικών στις ΜΕΘ για να καλύψει τη γκάφα Γεραπετρίτη.

«Δεν το είχατε ανακοινώσει το προηγούμενο μήνα; Ποιον κοροϊδεύετε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «όλα για την επικοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «με τους άλλους επικουρικούς γιατρούς τι θα γίνει; Τούτη την ώρα ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι μέσα στις ΜΕΘ. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στα ΤΕΠ. Εκεί που έρχεται το περιστατικό και κανείς δεν ξέρει αν νοσεί από τον ιό. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στις κλινικές covid. Για 60-70 μολυσμένους υπάρχουν 4 γιατροί επικουρικοί. Αυτοί δεν δικαιούνται μονιμοποίησης; Δημιουργείτε περισσότερες ανισότητες».

«Το ίδιο κάνετε με τους ιδιώτες γιατρούς για να τους εντάξετε στο ΕΣΥ» συνέχισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι θα παίρνουν 2000 ευρώ όταν ο επικουρικός γιατρός στο ΕΣΥ παίρνει 1200.

Δύο ταχύτητες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για γιατρούς και μισθούς δύο ταχυτήτων και πρόσθεσε:

«Με τα ΒΑΕ τι θα γίνει; Στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι; Στα δημόσια; Με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τι θα γίνει; Αυξήσεις ουσιαστικές στο μισθολόγιο θα γίνουν;».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για παιχνιδάκια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες Υγείας στον προϋπολογισμό, την ώρα που κάνει συγκρίσεις με τις άλλες χώρες για τους θανάτους.

Ιδεοληψία

Μάλιστα αντέκρουσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών Υγείας καθώς όπως είπε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση εντάσσει τις δαπάνες στον ΕΟΠΠΥ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, δηλαδή τα  700 εκατομμύρια ευρώ για τη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, στις δαπάνες υγείας. «Δεν ντρέπεστε» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ιδεοληψία αλλά και αναλγησία της κυβέρνησης.

Τέλος ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπάτησε τη μεσαία τάξη και αναφέρθηκε στις τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος στους εργαζόμενους, το πάγωμα της διακοπής ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού για χρέη, την στήριξη ευάλωτων ομάδων και ατόμων με αναπηρία καθώς και την παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης.

«Δεν βρήκατε ένα λεπτό να μας πείτε γιατί δεν υιοθετείτε ούτε μία τροπολογία. Όλοι κρινόμαστε κ. Μητσοτάκη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024