Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αρχιπλοίαρχος και η νηοψία στη Ροζελίνα Α

Ο Αρχιπλοίαρχος και η νηοψία στη Ροζελίνα Α

Ενας διοικητής... μάλαμα

Θέλω να σταθώ σε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, στον αρχιπλοίαρχο (Μ) Θόδωρο Μικρόπουλο κυβερνήτη της φρεγάτας «Αδρίας» και εν πλω επιχειρησιακό διοικητή στην επιχείρηση «IRINI», που επιτηρεί το εμπάργκο όπλων (και πετρελαίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ κατά της Λιβύης. Είναι ο διοικητής που επιτηρεί όλες τις θαλάσσιες διόδους προς και από τη Λιβύη, υπεύθυνος για τις εντολές νηοψίας σε πλοία με ύποπτα φορτία. Κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, έχει πάρει τα εύσημα του Ιταλού ναυάρχου Fabio Agostini που καθοδηγεί την επιχείρηση από το επιχειρησιακό στρατηγείο του στη Ρώμη.

Ο αρχιπλοίαρχος Θ. Μικρόπουλος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στην γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» που έπλεε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει νηοψία στο τουρκικό φορτηγό «Ροζελίνα Α», μετά από οδηγίες που πήρε από τη Ρώμη. Οι Γερμανοί πεζοναύτες έκαναν «ντου» στο τουρκικό επιβαίνοντας σε ελικόπτερο αλλά η έρευνά τους διακόπηκε μετά από τηλεφώνημα της Αγκυρας προς το Βερολίνο. Δεν πρόλαβαν να ελέγξουν όλα τα κοντέινερ και αυτό έχει σημασία.

Τι;  Οτι ήταν προφανές πως ήθελαν κάτι να κρύψουν. Ωστόσο o Αρχιπλοίαρχος εξετέλεσε την αποστολή του και θέλει να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι κανένα πλοίο με ύποπτο φορτίο δεν θα περνά πλέον προς τη Λιβύη χωρίς έλεγχο. Αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο τους Τούρκους και έκαναν διάβημα προς την Ιταλία και την Γερμανία. Να σημειώσω ότι ο αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος είχε διατελέσει διοικητής των ταχύπλοων σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, διοικητής τη ναυτικής βάσης της Σούδας και υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024