Πρόκειται για τα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης, που είναι δύο από τα πλέον περιζήτητα ιδρύματα για σπουδές που ενδιαφέρουν φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Αυτά τα δύο κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, λοιπόν, διαπρέποουν και στον τομέα του diversity, εντάσσοντας στο δυναμικό τους μαύρους, μιγάδες και Ασιάτες φοιτητές και φοιτήτριες. Οι γνωστικοί τους πλούτοι και το κύρος των πτυχίων τους είναι, εδώ και χρόνια, ανοιχτά σε κάθε μία και έναν που το αξίζει, ανεξαρτήτως προνομιούχου background.

Κατά καιρούς, στα πανεπιστήμια υψώνονται σημαίες ξένων κρατών που εκπροσωπούνται από τους φοιτητές τους, διοργανώνονται αφρικανικές ή ασιατικές εβδομάδες με εισηγήσεις γύρω από τους συγκεκριμένους λαούς και πολιτισμούς (ακόμα και βραδιές πάρτι, γευσιγνωσίες κλπ), αλλά και μια πλειάδα εκδηλώσεων που βοηθούν στην πλήρη ένταξη των φοιτητών και στην υγιή αλληλεπίδρασή τους εντός του πλαισίου των πανεπιστημίων.

Εκδηλώσεις και δρώμενα σαν αυτά πραγματοποιούν και άλλα πανεπιστήμια στον κόσμο, και ιδίως στην Αμερική, όμως τα δύο αυτά αγγλικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με πληροφορίες από την γαλλική εφημερίδα Le Monde, είναι τα top of the top στο ζήτημα αυτών, όπως δείχνουν οι στατιστικές των εισαχθέντων φοιτητών που διαφοροποιούνται από τον μέσο, λευκό, δυτικό φοιτητή ή φοιτήτρια.

Μερικά επιπλέον credits, λοιπόν, στο ήδη ενισχυμένο τους κύρος και αίγλη…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr