«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» ανέφερε, ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Την ανάγκη παράτασης του lockdown, επισήμανε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης και ύστερα να μιλάμε για άρση των μέτρων.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε «όπως το καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα και χαρακτήρισε: πρόωρη τη συζήτηση για άρση των μέτρων και άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου.

Να μη βιαστούμε όπως το καλοκαίρι – Πρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων

Αναλυτικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων που είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό… Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε».

Όπως τόνισε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στον Σκάι, «τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘’όλα καλά’’ όπως το κάναμε το καλοκαίρι. Να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων.

«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν», επισήμανε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr