Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι : Επεισόδια και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων

Παρίσι : Επεισόδια και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων

Δημοσιογράφοι και μέλη οργανώσεων που φροντίζουν για τα δικαιώματα των προσφύγων που βρίσκονταν στο σημείο καταγγέλλουν έπεσαν θύματα βίαιης αντιμετώπισης από τα όργανα της τάξης στο Παρίσι.

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στο Παρίσι μετά τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων το βράδυ της Δευτέρας.

Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν εκεί από οργανισμούς και δικηγόρους, καθώς βρέθηκαν στο δρόμο μετά την απόφαση των Αρχών να κλείσουν τον κέντρο υποδοχής στο Σαν Ντενί.

Δημοσιογράφοι και μέλη οργανώσεων που φροντίζουν για τα δικαιώματα των προσφύγων που βρίσκονταν στο σημείο καταγγέλλουν έπεσαν θύματα βίαιης αντιμετώπισης από τα όργανα της τάξης στο Παρίσι.

Οι φαίνονται σε βίντεο να τραβάνε τους μετανάστες από τις σκηνές, χτυπώντας τις ασπίδες τους σε άτομα, κυνηγώντας ανθρώπους στους δρόμους ενώ επιτέθηκαν σε πρόσφυγες, δημοσιογράφους και άλλους με γκλομπ και δακρυγόνα.

«Ορισμένες εικόνες από τη διάλυση του παράνομου καταυλισμού προσφύγων στην πλατεία Δημοκρατίας είναι σοκαριστικές. Θα ζητήσω έρευνα για την εξέταση των περιστατικών από την Αστυνομία. Θα πάρω αποφάσεις μόλις λάβω την αναφορά» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαράν.

Οι μπλε σκηνές που τοποθετήθηκαν συμμετρικά στην πλατεία το απόγευμα της Δευτέρας, φιλοξενούσαν πρόσφυγες που ετοίμαζαν τα υπάρχοντά τους προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Όπως μετέδωσε το «France 24», στην επίθεση των αστυνομικών, οι πρόσφυγες – κατά κύριο λόγο προερχόμενοι από το Αφγανιστάν – διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην όλη βία λέγοντας πως «θέλουμε απλώς μια στέγη». Ωστόσο η αστυνομία, διέλυσε εξ ολοκλήρου τον καταυλισμό, οδηγώντας τους πρόσφυγες στους δρόμους του Παρισιού.

«Πρόκειται για ανθρώπους που έπρεπε να μετεγκατασταθούν, κάτι το οποίο δεν συνέβη μετά την διάλυση του κέντρου υποδοχής στο Σαν Ντενί» την περασμένη εβδομάδα, σημειώνουν εκπρόσωποι των οργανισμών που ανέλαβαν την εγκατάσταση των προσφύγων στο σημείο.

Στην πλειοψηφία τους νέοι άνδρες από την υποσαχάρια Αφρική και το Αφγανιστάν, οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να περάσουν τα βράδια τους στον δρόμο στα βόρεια του Παρισιού την τελευταία εβδομάδα. Οι οργανώσεις ήλπιζαν με την κίνησή τους αυτή, που κατέληξε σε βίαιη καταστολή, να πιέσουν τις Αρχές ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους ανθρώπους αυτούς.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024