Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γώγος : Δεν μπορεί να αρθεί το locdown στις 30/11 - Προσπάθεια να σωθούν τα Χριστούγεννα

Κοροναϊός – Γώγος : Δεν μπορεί να αρθεί το locdown στις 30/11 – Προσπάθεια να σωθούν τα Χριστούγεννα

«Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα», δήλωσε ο καθηγητής επισημαίνοντας πως αυτό πλέον αποτελεί παραδοχή όλων

Προσπάθεια να «σωθούν» τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας κοροναϊού γίνεται σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, όπως και είναι προγραμματισμένο θεωρητικά.

«Ό,τι μπορεί να σωθεί θα σωθεί προφανώς, αρκεί να είναι με ασφάλεια αυτή είναι όλη η διαδικασία» είπε συγκεκριμένα και σχολίασε πως η η στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο τη νόσο ώστε η νοσηλεία ασθενών να είναι ελεγχόμενη και η επιδημιολογική καμπύλη να κρατηθεί κάπως χαμηλά.

«Υπάρχει μια κάμψη – επιπέδωση της καμπύλης τις τελευταίες μέρες και φαίνεται ότι αυτό θα διατηρηθεί, τόνισε ο καθηγητής στον ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι καιρός να συμβεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, εκτιμά και ελπίζει σταδιακά να πέσουμε κάτω από τα 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας

«Η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη» υπογράμμισε παράλληλα, εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη συρροή ασθενών που είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης επιδημικής αύξησης ασθενών στη χώρα μας επομένως η παράμετρος αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν.

«Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα», δήλωσε ο καθηγητής επισημαίνοντας πως αυτό πλέον αποτελεί παραδοχή όλων.

Μάλιστα, διατύπωσε την εκτίμηση πως χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα επέκτασης των περιορισμών προκειμένου να παγιωθεί όποια επιπέδωση της καμπύλης παρατηρηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024