Κοροναϊός – Γώγος : Δεν μπορεί να αρθεί το locdown στις 30/11 – Προσπάθεια να σωθούν τα Χριστούγεννα
«Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα», δήλωσε ο καθηγητής επισημαίνοντας πως αυτό πλέον αποτελεί παραδοχή όλων
Προσπάθεια να «σωθούν» τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας κοροναϊού γίνεται σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, όπως και είναι προγραμματισμένο θεωρητικά.
«Ό,τι μπορεί να σωθεί θα σωθεί προφανώς, αρκεί να είναι με ασφάλεια αυτή είναι όλη η διαδικασία» είπε συγκεκριμένα και σχολίασε πως η η στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο τη νόσο ώστε η νοσηλεία ασθενών να είναι ελεγχόμενη και η επιδημιολογική καμπύλη να κρατηθεί κάπως χαμηλά.
«Υπάρχει μια κάμψη – επιπέδωση της καμπύλης τις τελευταίες μέρες και φαίνεται ότι αυτό θα διατηρηθεί, τόνισε ο καθηγητής στον ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι καιρός να συμβεί.
Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, εκτιμά και ελπίζει σταδιακά να πέσουμε κάτω από τα 2.000 κρούσματα ημερησίως.
Μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας
«Η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη» υπογράμμισε παράλληλα, εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη συρροή ασθενών που είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης επιδημικής αύξησης ασθενών στη χώρα μας επομένως η παράμετρος αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν.
«Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα», δήλωσε ο καθηγητής επισημαίνοντας πως αυτό πλέον αποτελεί παραδοχή όλων.
Μάλιστα, διατύπωσε την εκτίμηση πως χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα επέκτασης των περιορισμών προκειμένου να παγιωθεί όποια επιπέδωση της καμπύλης παρατηρηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες
- Λήψη μέτρων προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά – Τι αποφάσισε η επιτροπή
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
- Ανδρουλάκης: Πολιτική προτεραιότητα το ΕΣΥ – Θέση του ΠΑΣΟΚ η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με τον Ντάνι Γκαρθία – Αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442