Ο John Cleese έχει πυροδοτήσει εκ νέου οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύοντας παράλληλα την υποστήριξή του στη J.K. Rowling με νέο σχολιασμό κατά των τρανς ανθρώπων.

Αναρτήσεις

«Φοβάμαι ότι δεν ενδιαφέρομαι για τους trans», απάντησε ο αστέρας του Monty Python σε μια ερώτηση σχετικά με την υποστήριξή του στη συγγραφέα του Χάρι Πότερ και την αμφιλεγόμενη στάση της για τους τρανς ανθρώπους.

«Ελπίζω απλώς να είναι χαρούμενοι και να τους συμπεριφέρονται ευγενικά. Αυτή τη στιγμή είμαι περισσότερο επικεντρωμένος στις απειλές κατά της δημοκρατίας στην Αμερική, στην ανεξέλεγκτη διαφθορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον τρομακτικό Βρετανικό Τύπο, στις αποκαλύψεις για την αστυνομική βία …».

Ένας χρήστης σε Tweet ρώτησε τον Cleese, «Γιατί δεν μπορείς να αφήσεις τους ανθρώπους να είναι αυτοί που θέλουν να είναι;» Στην οποία απάντησε: «Θέλω να είμαι αστυνομικός της Καμπότζης. Επιτρέπεται αυτό ή είμαι μη ρεαλιστικός;».

Ο λόγος που δέχεται κριτική είναι για το γεγονός ότι συγκρίνει τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου με το γεγονός ότι εκείνος θέλει να αυτοπροσδιοριστεί σαν αστυνομικός από την Καμπότζη…

Δείχνει να κάνει «χιούμορ» με ένα θέμα το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι σοβαρή αντιμετώπιση και όχι να μετατρέπεται σε τουλάχιστον κακόγουστο αστείο του καθενός που δεν έχει βιώσει καν τι πάει να πει διεμφυλικότητα και τρανς βίωμα και δεν σέβεται τον αυτοπροσδιορισμό του άλλου.