Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για συντάξεις, επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και τέλη κυκλοφορίας
Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης
Ξεκινούν από αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι πληρωμές για τις συντάξεις Δεκεμβρίου, ενώ ανοιχτή είναι από την Παρασκευή 20/11 οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυση. Ψηφιακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μπορεί να γίνει η κατάθεση των πινακίδων, για όσους επιθυμούν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της νέας χρονιάς.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2020:
- Τρίτη 24 Νοεμβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
- Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Δεκεμβρίου 2020 θα πληρωθούν ως εξής:
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
- Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
- Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Επιστρεπτέα προκαταβολή 4 – Άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι τις 30/11 οι αιτήσεις
Από την Παρασκευή 20/11/2020, οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης.
Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις αρχές της εβδομάδας.
Το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το χρηματοδοτικό σχήμα θα παρουσιάζεται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέπονται ακόμα ευνοϊκότεροι όροι ως προς τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης, το 50% της οποίας είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης έως και την 31η/3/2021.
Ψηφιακά η κατάθεση των πινακίδων
Ψηφιακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μπορεί να γίνει η κατάθεση των πινακίδων, για όσους επιθυμούν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της νέας χρονιάς, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο υπουργός ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) το πρωί της Κυριακής πως ο νέος τρόπος κατάθεσης των πινακίδων, χωρίς επίσκεψη στις εφορίες, ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή, και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την αγκάλιασε.
Ξεκαθάρισε, δε, εφόσον κάποιος κυκλοφορεί, παρότι έχει προχωρήσει στην κατάθεση των πινακίδων, τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442