Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση για τον κοροναϊό : Σε νέους και ΜΜΜ αποδίδουν οι πολίτες την «έκρηξη» της πανδημίας

Δημοσκόπηση για τον κοροναϊό : Σε νέους και ΜΜΜ αποδίδουν οι πολίτες την «έκρηξη» της πανδημίας

Στον συγχρωτισμό που παρατηρείται στις συγκεντρώσεις των νέων ανθρώπων, καθώς και στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αποδίδουν την έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας οι πολίτες

Στον συγχρωτισμό που παρατηρείται στις συγκεντρώσεις των νέων ανθρώπων, καθώς και στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αποδίδουν την έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας οι πολίτες.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Interview, σύμφωνα με την οποία, το 64,2% θα έκαναν το εμβόλιο, τη στιγμή που το 63,6% «ενοχοποιεί» τον συγχρωτισμό και τις συγκεντρώσεις των νέων για την έξαρση του δεύτερου κύματος, ενώ το 60,8% τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ.

Ακόμα, το 51,7% θεωρεί πως το δεύτερο lockdown ήταν αναπόφευκτο, τη στιγμή που το 70,3% εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων (λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων), που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας και προτείνουν μέτρα.

Παράλληλα, μεταξύ του δίδυμου Κικίλια/Κοντοζαμάνη και Ξανθού/Πολάκη, υπερισχύει το πρώτο με 58,4% όσον αφορά στην ικανότητα καλύτερης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Στην ερώτηση: «Ανεξάρτητα από́ το κόμμα που ψηφίζετε, ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης κράτησε μέχρι τώρα την πιο υπεύθυνη στάση στο θέμα της πανδημίας (με προτάσεις, με εποικοδομητική́ αντιπολίτευση κτλ.)», κερδισμένο είναι το «Κανένα» κόμμα με ποσοστό 48,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 26,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, το ΚΚΕ με 2,3% και το ΜΕΡΑ25 με 2%.

Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων πανελλαδικά με την μεθοδολογία iCATI-WEB (τηλεφωνικά και διαδικτυακά ) και με περίοδο διεξαγωγής τον Νοέμβριο του 2020.

Σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης σχετικά με την πανδημία του COVID 19.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024