Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
ΔΣΑ : Κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία για τα γενέθλια Βερβεσού στο γραφείο του

ΔΣΑ : Κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία για τα γενέθλια Βερβεσού στο γραφείο του

«Σεισμός, σεισμός, Δημήτρης Βερβεσός» φώναζαν οι καλεσμένοι στο παρτυ γενεθλίων εν μέσω καραντίνας του προέδρου του ΔΣΑ, ανεβάζοντας μάλιστα και βίντεο στο ινταγκραμ «καίγοντας» τον οικοδεσπότη, που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τσουνάμι αντιδράσεων.

«Σεισμός, σεισμός, Δημήτρης Βερβεσός» φώναζαν οι καλεσμένοι στο παρτυ γενεθλίων εν μέσω καραντίνας του προέδρου του ΔΣΑ, ανεβάζοντας μάλιστα και βίντεο στο ινταγκραμ «καίγοντας» τον οικοδεσπότη, που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τσουνάμι αντιδράσεων.

Τα σκάγια παίρνουν δικαίως και τους άλλους δικηγόρους που παρίσταντο ως καλεσμένοι στο πάρτυ γιορτάζοντας όχι μόνο τα γενέθλια Βερβεσού, αλλά και το σπάσιμο των μέτρων της καραντίνας αφού δεύτερο αγαπημένο ρεφρέν ήταν «Σεισμός, σεισμός, συνωστισμός», σύμφωνα πάντα με τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αρμόδιο όργανο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κίνησε πειθαρχική διαδικασία για τη συγκέντρωση στο γραφείο του Δημήτρη Βερβεσού ζητώντας να διαπιστωθούν εάν τυχόν υπάρχουν ευθύνες για την επίμαχη συγκέντρωση, είτε από τον κ. Βερβεσό, είτε από τους παραβρισκόμενους δικηγόρους.

Αναζήτηση πειθαρχικών παραπτωμάτων

Ειδικότερα, παίρνοντας την σκυτάλη από την εισαγγελία, που διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το συμβάν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών λαμβάνει τα δικά του μέτρα.

Όπως γνωστοποιήθηκε, για την συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, με αφορμή τα γενέθλια του, χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις (μάσκες κλπ.) κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ, Χαράλαμπο Αναλυτή.

Ειδικότερα, ο κ. Αναλυτής ζητεί να διαπιστωθούν εάν τυχόν υπάρχουν ευθύνες για την επίμαχη συγκέντρωση, είτε από τον κ. Βερβεσό, είτε από τους παραβρισκόμενους δικηγόρους.

Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου, Αθανάσιο Βαρλάμη, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα – και εάν προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα, ο φάκελος θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ακόμη, στην μεθαυριανή ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ, έχει τεθεί ως θέμα το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του κ. Βερβεσού.

Προηγουμένως, ο σύμβουλος του συλλόγου και επικεφαλής συνδυασμού του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος, είχε ζητήσει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Ανεπίτρεπτες εικόνες, θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα

Ειδικότερα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής συνδυασμού του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με τη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί την ημέρα των γενεθλίων τού προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού την περασμένη Παρασκευή, και χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις κατά της πανδημίας, αναφέρει ότι το θέμα θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα και πως έχει ήδη ζητήσει την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Αναστασόπουλου, έχει ως εξής: «Οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από το Γραφείο του Προέδρου του ΔΣΑ είναι αυτονόητο ότι είναι ανεπίτρεπτες. Και θα κριθούν και από τα αρμόδια όργανα.»

» Ήδη έχω ζητήσει τη σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Πρόκειται ωστόσο για ατομικές συμπεριφορές που θα κριθούν κατά τις νόμιμες διαδικασίες. Και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν στο σύνολο του δικηγορικού σώματος, το οποίο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κρατά όρθια τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, με προσωπικό κόστος ο κάθε Δικηγόρος, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.»

» Οι Δικηγόροι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και μάλιστα σε ένα εργασιακό περιβάλλον (Δικαστήρια) όπου δεν υπήρχαν πάντα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την υγεία μας ούτε η κατάλληλη οργάνωση και οι υποδομές.»

» Παράλληλα, ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας αντιμετώπισε σοβαρά επαγγελματικά- οικονομικά προβλήματα, η Πολιτεία μέχρι και σήμερα δεν μας προσέφερε τη στήριξη που όφειλε. »

» Ατομικές και μεμονωμένες συμπεριφορές δεν μπορούν να δίνουν άλλοθι σε κανέναν για να βάλουν συλλήβδην κατά των δικηγόρων ή για να μην πράττουν όσα οφείλουν να πράξουν για τη στήριξη μας».

Sports in

Οι …αμέτρητες (ποδοσφαιρικές) ζωές του Φατίχ Τερίμ (vids)

H τύχη βοηθά όσους την κυνηγούν και κυρίως στον αθλητισμό ισχύει το ρητό που λέει ότι χρειάζεται κάποιος να έχει και …άστρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024