Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιθιοπία : Φουντώνει ο εμφύλιος, νέο τελεσίγραφο

Αιθιοπία : Φουντώνει ο εμφύλιος, νέο τελεσίγραφο

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπιι Άχμεντ εξέδωσε την Κυριακή τελεσίγραφο 72 ωρών προς τους ηγέτες της περιοχής του Τιγκράι, στόχου στρατιωτικής επίθεσης, τονίζοντας ότι είναι "τελευταία ευκαιρία" για αυτούς να παραδώσουν τα όπλα.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπιι Άχμεντ εξέδωσε την Κυριακή τελεσίγραφο 72 ωρών προς τους ηγέτες της περιοχής του Τιγκράι, στόχου στρατιωτικής επίθεσης, τονίζοντας ότι είναι «τελευταία ευκαιρία» για αυτούς να παραδώσουν τα όπλα.

«Ο δρόμος προς την καταστροφή σας πλησιάζει στο τέλος του και σας ζητάμε να παραδοθείτε μέσα μέσα στις επόμενες 72 ώρες», έγραψε ο Άμπιι Άχμεντ σε ανακοίνωση προς τους ηγέτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) που ελέγχει την περιοχή αυτή. «Σας καλούμε να παραδοθείτε ειρηνικά μέσα σε 72 ώρες, αναγνωρίζοντας ότι είστε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Επωφελείτε από αυτήν την τελευταία ευκαιρία», έγραψε ο ‘Αμπιι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώνει νωρίτερα ότι αιθιοπικά στρατεύματα που προωθούνται σχεδιάζουν να περικυκλώσουν την περιφερειακή πρωτεύουσα Μέκελε, με άρματα μάχης και να την βομβαρδίσουν για να αναγκαστούν οι δυνάμεις του Τιγκράι να παραδοθούν.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024