Η Λιντς ήταν καλύτερη από την Άρσεναλ, δημιούργησε 25 φάσεις για γκολ, είχε τρία δοκάρια αλλά έμεινε στο 0-0 για την 9η αγωνιστική της Premier League. 13 βαθμούς έχουν οι «κανονιέρηδες» και δύο λιγότερους η ομάδα του Μπιέλσα.

Στο πρώτο μέρος η Άρσεναλ δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις τη Λιντς, με τους γηπεδούχους να έχουν 13 σουτ (2 στον στόχο) έναντι 5 (κανένα στον στόχο) των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα έχασε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 31ο λεπτό, όταν ο Μπάμφορντ έκανε ένα δυνατό σουτ από κοντά αλλά ο Λένο απομάκρυνε τον κίνδυνο με φοβερή απόκρουση, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Κλιχ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πέπε χτύπησε με το κεφάλι τον Αλιόσκι στο 52ο λεπτό και, μετά από χρήση του VAR, αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Άρσεναλ με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Αρτέτα δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις στο παιχνίδι, την ώρα που η Λιντς προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Στο 65ο λεπτό, ο Λένο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ντάλας, ενώ ο Ροντρίγκο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 80ό λεπτό. Η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 84ο λεπτό, με τον Σακά να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μεσλιέρ αλλά ο τερματοφύλακας της Λιντς αντέδρασε σωστά και τον σταμάτησε.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Στο 87ο λεπτό, ο Μπάμφορντ σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Λένο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ραφίνια από κοντά έστειλε κι εκείνος την μπάλα στο δοκάρι, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

 ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Έιλινγκ (70’ Ροδρίγο), Κούπερ, Κοχ, Ραφίνια, Χάρισον (80’ Ποβέδα Οκάμπο), Φίλιπς, Ντάλας, Αλιόσκι, Κλιχ, Μπάμφορντ
ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ, Τζάκα, Θεμπάγιος, Πεπέ, Γουίλιαν (46’ Νέλσον), Γουίλοκ (57’ Σακά), Ομπαμεγιάνγκ