Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέδρο Μαρτίνς – Λάζλο Μπόλονι: Τα τρικ των «στρατηγών» πριν τη «μάχη»

Πέδρο Μαρτίνς – Λάζλο Μπόλονι: Τα τρικ των «στρατηγών» πριν τη «μάχη»

Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός και ο σίγουρος για το ρόστερ Μαρτίνς! Και το «κόλπο»-κίνητρο του Μπόλονι με τους παίκτες του

Μέσα σε λίγες ημέρες είδε τους πιο βασικούς ποδοσφαιριστές του να τίθενται εκτός δράσης. Είδε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να εγκλωβίζεται στο Καμερούν, με κορωνοϊό. Είδε τον Αχμέντ Χασάν να κολλάει κορωνοϊό από τον κολλητό του φίλο, Μοχάμεντ Σαλάχ και να μένει επίσης εκτός δράσης.

Είδε τον Ματιέ Βαλμπουενά να εγκαταλείπει την προπόνηση με θλάση, που θα τον αφήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες! Είδε τον Χοσέ Χολέμπας και τον Ρούμπεν Βινάγκρε να μην μπορούν να βοηθήσουν. Είδε στην τελευταία προπόνηση τον Μπρούμα να εγκαταλείπει και τον Ραντζέλοβιτς να ανοίγει το κεφάλι του!

Όλα αυτά είδε ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά αντί να απελπιστεί, αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις του ρόστερ. Και έθεσε τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές του προ των ευθυνών τους. Για την ακρίβεια, τους ενημέρωσε ότι πλέον ήρθε η… ώρα τους. Ηρθε η ώρα το μεγάλο ρόστερ να πιάσει δουλειά και να αποδείξει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός επένδυσε στη στελέχωση του δυναμικού του, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Ο ίδιος ο Μαρτίνς χαρακτήρισε ευκαιρία για όσους αναζητούν τον χώρο και τον χρόνο να μπουν, να παίξουν και να… δείξουν τις μεγάλες απουσίες των βασικών μεσοεπιθετικών του των Ερυθρόλευκων. Και περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Να αποδείξουν ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι τα «πρόσωπα», αλλά το σύνολο. Όπως και πρόσωπα που έως τώρα δεν έχουν πρωταγωνιστήσει, αλλά είναι η σειρά τους.

Μάλιστα, ειδικά στην περίπτωση του Φορτούνη ο Μαρτίνς στηρίζει πολλά. Όχι μόνο για αυτό το διάστημα της αποχής των έτερων βασικών Ερυθρόλευκων, αλλά συνολικά. Εξάλλου, πρόκειται για τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή. Το έδειξε στα παιχνίδια της Εθνικής.

Πρέπει να το δείξει και με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και να πάρει στην πλάτη του την ομάδα του, από τη στιγμή που απουσιάζουν τα άλλα «πρώτα βιολιά». Είναι η ευκαιρία του Φορτούνη να γίνει και πάλι ο πρωταγωνιστής που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή. Να γίνει πάλι… Φορτούνης.

ΤΟ «ΚΟΛΠΟ» ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ

Είναι παλιός στο ποδοσφαιρικό «κουρμπέτι». Πολύ παλιός. Και… πονηρός. Ο Λάζλο Μπόλονι είναι δεδομένο ότι πανηγυρίζει με τις απουσίες του Ολυμπιακού. Όχι μόνο επειδή οι Ερυθρόλευκοι χάνουν βασικούς και πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους ενόψει του ντέρμπι, αλλά διότι με αυτόν τον τρόπο αποκτά ψυχολογία η ομάδα του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ντέρμπι είναι παιχνίδια ψυχολογίας. Γνωρίζει ότι εάν μία ομάδα παρουσιαστεί φοβισμένη ή ανέτοιμη πνευματικά, το έχασε το παιχνίδι. Για αυτόν τον λόγο αμέσως μόλις έμαθε τα προβλήματα του Ολυμπιακού, ξεκίνησε την ψυχολογική τόνωση των παικτών του. Θέλοντας να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν τη «ζημιά» στο Φάληρο το βράδυ του Σαββάτου.

Εκτός του ότου εξήγησε στους παίκτες του πως τα προβλήματα του Ολυμπιακού, δεν πρέπει να τους αποπροσανατολίσουν, αλλά να τους διατηρήσουν σε εγρήγορση, χρησιμοποίησε και ένα τέχνασμα που πάντα πιάνει τόπο. Και ειδικά στον τωρινό Παναθηναϊκό, ακόμη περισσότερο.

Είπε, λοιπόν, στους παίκτες του ότι το αιώνιο ντέρμπι είναι ένας αγώνας που θα δουν όλες οι ομάδες στην Ευρώπη. Ολες οι ομάδες που ψάχνουν παίκτες στην Ελλάδα, έχουν ως βασικό κριτήριο αυτά τα παιχνίδια. Και ειδικά τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι Πράσινοι δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, ο Μπόλονι κάλεσε τους παίκτες του να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, στο παιχνίδι που μπορούν να «διαφημίσουν» καλύτερα από κάθε άλλο τους εαυτούς τους.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024