Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Ripper : Ένα νέο ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στην δράση του serial killer Peter Sutcliffe

The Ripper : Ένα νέο ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στην δράση του serial killer Peter Sutcliffe

Το Netflix μας έδωσε επιτέλους μια πρώτη ματιά στην επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Yorkshire Ripper, Peter Sutcliffe.

Το Netflix μας έδωσε επιτέλους μια πρώτη ματιά στην επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Yorkshire Ripper, Peter Sutcliffe.

Ποιος ήταν ο «The Ripper»;

Η σειρά τεσσάρων επεισοδίων, που ονομάζεται «The Ripper», θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, και αφορά την δράση του σεσημασμένου δολοφόνου, που έσπειρε τον τρόμο στους δρόμους της Βρετανίας από το 1975 έως το 1980. Αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά το θάνατο από Covid- 19 του Sutcliffe στη φυλακή.

Σκότωσε 13 γυναίκες συνολικά: Wilma McCann, Emily Jackson, Irene Richardson, Patricia Atkinson, Jayne MacDonald, Jean Jordan, Yvonne Pearson, Helen Rytka, Vera Millward, Josephine Whitaker, Barbara Leach, Marguerite Walls και Jacqueline Hill.

Το ντοκιμαντέρ υπόσχεται να κάνει  μια προσεκτική εξέταση των επιπτώσεων στα θύματά του, πώς αυτό επηρέασε ολόκληρη τη χώρα εκείνη την εποχή αλλά και πώς οι άνθρωποι αντέδρασαν στο φρικτά εγκλήματα.

Τα εγκλήματα προκάλεσαν υστερία, με ανθρώπους που δεν ήθελαν καν να βγουν έξω από το σπίτι τους, φοβισμένες γυναίκες ζητούσαν από την κυβέρνηση να συμφωνήσουν σε απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και γενικά οι κάτοικοι του Γιορκσάιρ δεν αισθάνονταν ασφαλείς καθώς φαινόταν ότι η αστυνομία δεν θα τον πιάσει ποτέ.

Ο Sutcliffe βρέθηκε επιτέλους και φυλακίστηκε ισόβια το 1981.

Η νέα σειρά

Το Ripper στο Netflix δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το «Don’t F ** k With Cats» και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ανώτερους αστυνομικούς, δημοσιογράφους και μέλη της οικογένειας που εμπλέκονταν και επηρεάστηκαν από τις δολοφονίες.

Η σύνοψη του Netflix για τη σειρά ντοκιμαντέρ έχει ως εξής: «Οι ανακριτές και οι μάρτυρες θυμούνται τις δολοφονίες του Yorkshire Ripper, οι οποίες έδωσαν μια σκοτεινή σκιά στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970».

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024