Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπουρλά για εμβόλιο κοροναϊού : «Οι ελπίδες δισεκατομμυρίων ανθρώπων και μια ιστορική στιγμή»

Μπουρλά για εμβόλιο κοροναϊού : «Οι ελπίδες δισεκατομμυρίων ανθρώπων και μια ιστορική στιγμή»

Εν όψει της ιστορικής αυτής στιγμής για την ανθρωπότητα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Twitter

Ένα ακόμη βήμα προς τη μέρα που αναμένει ολόκληρος ο πλανήτης, δηλαδή την κυκλοφορία του εμβολίου για τον κοροναϊό κάνει σήμερα η Pfizer και η BioNTech, υποβάλλοντας αίτημα σήμερα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα χρήση εξουσιοδότησης (EUA) του υποψηφίου εμβολίου, το οποίο θα επιτρέψει ενδεχομένως τη χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται σε σχετική τους ανακοίνωση.

Εν όψει της ιστορικής αυτής στιγμής για την ανθρωπότητα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Twitter.

«248 μεγάλες μέρες και νύχτες, 150 ενεργές τοποθεσίες κλινικών δοκιμών, 43.661 θαρραλέοι εθελοντές, χιλιάδες αφοσιωμένοι συνεργάτες της Pfizer και της BioNTech και ελπίδες δισεκατομμυρίων. Όλα οδηγούν σε αυτή την ιστορική στιγμή» έγραψε χαρακτηριστικά.

Κατατίθεται η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ

Εφόσον, λοιπόν, το εμβόλιο λάβει το πράσινο φως τις επόμενες εβδομάδες, η διάθεση θα είναι αρχικά περιορισμένη στους εργαζομένους των συστημάτων υγείας, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Θα ακολουθήσει το προσωπικό κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, οι φιλοξενούμενοι άστεγοι και ο πληθυσμός των αμερικανικών φυλακών, πριν τελικά φτάσει το εμβόλιο στα παιδιά και τους υγιείς ενήλικες.

Η Pfizer είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η παραγωγή του εμβολίου αναμένεται να ανέλθει στις 50 εκατομμύρια δόσεις φέτος και τις 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο αμερικανικός κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας έχει συνάψει συμφωνίες με ΕΕ και ΗΠΑ για τη διάθεση του εμβολίου.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα υποβάλλει αίτημα άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη, έχει όμως ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.

Στις ΗΠΑ, η συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής της FDA για την έγκριση κυκλοφορίας προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Το αίτημα της αμερικανικής Pfizer, η οποία έχει αναλάβει την εμπορική διάθεση του εμβολίου της γερμανικής BioNTech, έρχεται δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των τελικών δεδομένων αποτελεσματικότητας, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο αποτρέπει το 95% των κρουσμάτων Covid-19 χωρίς να συνοδεύεται από σοβαρές παρενέργειες.

Οι ανακοινώσεις των Pfizer/BioNTech αλλά και της Moderna, της οποίας το εμβόλιο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία του mRNA, έφεραν το πρώτο κύμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση μιας ανεξέλεγκτης πανδημίας που έχει προσβάλλει πάνω από 51 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αναστατώσει τις ζωές ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024