Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη γνωμοδοτήσει για την απόφαση περί ιδίων πόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Συμβούλιο και ακολούθως, στα κράτη μέλη, να επικυρώσουν την απόφαση έως το τέλος του 2020

Η Διάσκεψη των Προέδρων (ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) συνεδρίασε χτες και επιβεβαίωσε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Συμβούλιο για τον κανονισμό για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), τη σχετική διοργανική συμφωνία (ΔΣ), το σχετικό σύνολο μονομερών και κοινών δηλώσεων, και τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα σε σχέση με το κράτος δικαίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη γνωμοδοτήσει για την απόφαση περί ιδίων πόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Συμβούλιο και ακολούθως, στα κράτη μέλη, να επικυρώσουν την απόφαση έως το τέλος του 2020.

«Ζητάμε από το Συμβούλιο να εγκρίνει το σύνολο των συμφωνηθέντων και να ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης το συντομότερο δυνατό. Η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λυπάται πραγματικά για την καθυστέρηση αυτή και επαναλαμβάνει ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν (τόσο για το ΠΔΠ όσο και για το κράτος δικαίου) θεωρούνται τελικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης.

Καμία περαιτέρω παραχώρηση δεν θα γίνει από την πλευρά μας», σημειώνεται στη δήλωση της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και το κράτος δικαίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr