
Η Gοοgle υποχρεώθηκε να αποζημιώνει τους εκδότες στη Γαλλία
Με βάση δικαστική απόφαση, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων σε έξι μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά
Η εταιρεία Google, θυγατρική της Alphabet, υπέγραψε συμφωνίες για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων με έξι μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde και Le Figaro, ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλα γαλλικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά πανεθνικής ή τοπικής κυκλοφορίας, με σκοπό να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο μέχρι τα τέλη του έτους.
Η συμφωνία αφορά την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων (δηλαδή την αποζημίωση των εντύπων) για το περιεχόμενό τους -κατά κύριο λόγο, φωτογραφίες και βίντεο- που χρησιμοποιούνται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.
Αρχικά, η Google είχε αρνηθεί να αποζημιώνει τα γαλλικά ΜΜΕ, όμως τον περασμένο μήνα γαλλικό δικαστήριο διέταξε την αμερικανική εταιρεία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους εκδότες.
Η συμφωνία αφορά τις εφημερίδες και τα περιοδικό Le Monde, Courrier International, L’Obs (πρώην Nouvel Observateur), Le Figaro, Liberation και L’Express.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP
- ΚΕΔ: Το χαλασμένο τηλέφωνο των Λανουά, Βαλέρι και η ευθύνη της ΕΠΟ
- Δημοσκόπηση: Παγιώνεται στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ – Μάχη για τους κεντρώους και τους «χωρίς ταύτιση» ψηφοφόρους
- Gen Z: Μήπως το να ακολουθείς τα πάθη σου είναι πιο έξυπνο από τα να κυνηγάς το όνειρά σου;
- ΕΛΑΣ: Οι πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία υπενθυμίζουν ότι η κλιματική κρίση αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την Εθνική πόλο: «Μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε» (pic)
- «Του ανατέθηκε να εξαφανίσει το πτώμα» – Η μακάβρια απαγωγή της σορού της Εβίτας Περόν







