Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στον πόλεμο δεν μπορείς να αντιδράσεις» - Απαντά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών στο in.gr

«Στον πόλεμο δεν μπορείς να αντιδράσεις» – Απαντά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών στο in.gr

Διαφέρει παρά πολύ το να νοσηλεύεται ένας ασθενής σε μονάδα Covid-19 δημόσιου νοσοκομείου όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και εντελώς διαφορετικό σε ιδιωτική κλινική που δεν υπάρχει ούτε η απαραίτητη κατάρτιση του προσωπικού για περιστατικά Covid, ούτε τα εξειδικευμένα μηχανήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών στο in.gr

Με την κατάσταση με τον κοροναϊό να έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο στην συμπρωτεύουσα, το υπουργείο Υγείας έστειλε έγγραφο – τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ζητώντας να παραχωρήσουν 200 κλίνες για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης ιδιωτικών κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, στο in.gr οι ιδιωτικές κλινικές ήταν ενημερωμένες εδώ και μήνες σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο επίταξης τους σε περίπτωση που τα δημόσια νοσοκομεία έφταναν σε οριακό σημείο.

«Το ότι το κράτος χρειάζεται όλες τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης εγώ προσωπικά το γνωρίζω από χθες, ωστόσο σήμερα οι ίδιοι το ανακοίνωσαν και εγγράφως στέλνοντας μας τελεσίγραφο» ανέφερε ο πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης ιδιωτικών κλινικών προσθέτοντας ότι ουσιαστικά η απόφαση αυτή δεν αποτελεί λύση.

«Έτσι έγινε στην Ιταλία, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη μετάδοση του ιού και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι οριακή, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση η νοσηλεία σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με τη νοσηλεία στο ιδιωτικό. Διαφέρει παρά πολύ το να νοσηλεύεται ένας ασθενής σε μονάδα Covid-19 δημόσιου νοσοκομείου όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και εντελώς διαφορετικό σε ιδιωτική κλινική που δεν υπάρχει ούτε η απαραίτητη κατάρτιση του προσωπικού για περιστατικά Covid, ούτε τα εξειδικευμένα μηχανήματα», ανέφερε.

Ο κ. Σαραφιανός τόνισε πως μέχρι στιγμής οι ιδιωτικές κλινικές έχουν συμβάλει στη μάχη, καθώς δέχονται ασθενείς non covid προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

«Συγκεκριμένα καθημερινά στις ιδιωτικές κλινικές έρχονται περίπου 50 άτομα από δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή μέχρι στιγμής υπάρχουν συνολικά στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης 250 ασθενείς.

Ο Πρόεδρος ιδιωτικών κλινικών τόνισε πως το σύνολό τους οι ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη είναι δέκα και 100 σε όλη τη χώρα.

«Μας είχαν ζητήσει την επίταξη μερικών κλινικών, ωστόσο εμείς είχαμε απαντήσει πως ή θα επιταχθούν όλες ή καμία», ανέφερε ο κ. Σαραφιανός, ο οποίος ερωτώμενος για το πως θα αντιδράσουν τώρα, προχώρησε σε μία ανατριχιαστική δήλωση.

«Στον πόλεμο δεν μπορείς να αντιδράσεις», ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ξανά σε πόσο δύσκολη κατάσταση είναι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Αυτό είναι το έγγραφο του υπουργείου Υγείας

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024