Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Το 'στρωσε στον Παρνασσό - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός : Το ‘στρωσε στον Παρνασσό – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο - Επιμένει η κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά.

Αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από το Αιγαίο θα προκαλέσει την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο κατά το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση.

Την Παρασκευή 20/11 βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα Νότια Δωδεκάνησα.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11.

Ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 15-18 στις νησιωτικές περιοχές.

Χιόνια στον Παρνασσό και το Βελούχι

Από νωρίς το πρωί, χιόνια έχουν πέσει στον Παρνασσό, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

❄❄❄
Λευκές καλημέρες από τον κατάλευκο Παρνασσό.
Πηγή: Nik Ntalas

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, 18 November 2020

❄❄❄
Πυκνή χιονόπτωση σε εξέλιξη στο Χ.Κ του Παρνασσού.
Φώτο: Σωτήρης Γιαννόπουλος

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, 19 November 2020

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Βελούχι, με ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται άνω των 1.700 μέτρων. Στο βουνό επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 1 Κελσίου.

Τα “Ευρυτανικά Νέα” βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου το πρωί της Πέμπτης και απαθανάτισαν το μαγευτικό τοπίο με φωτογραφίες και βίντεο.

Βροχοπτώσεις μόνο στα νησιά και με πολύ κρύο ο καιρός της Παρασκευής – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Βελτιώνεται ο καιρός σταδιακά, όσον αφορά στις βροχοπτώσεις. Οι χαμηλότερες πλέον θερμοκρασίες ήρθαν όπως όλα δείχνουν για να μείνουν, με φυσιολογικό για την εποχή κρύο τόσο νωρίς το πρωί, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, με αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα ο ανέφελός ουρανός τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές αυτές, θα δημιουργήσει τοπικά παγετό.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, αναμένονται νεφώσεις, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, και τις Κυκλάδες. Εντονότερες θα είναι οι βροχοπτώσεις για άλλη μια μέρα στη νότια νησιωτική χώρα, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, με κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες, και βελτίωση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 10-14 βαθμούς στα βόρεια, 13-15 στα ανατολικά και νότια, 18 στα δυτικά. Στο Αιγαίο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία θα πέσει στους 12-16 βαθμούς και 19 στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φυσάει αρκετά με ανέμους σε βορειοανατολικές διευθύνσεις 7-8 μποφόρ. Πιο ήπιοι στα Δωδεκάνησα , όπου θα βρίσκεται το κέντρο της διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που θα φέρει τις βροχές, εντάσεως οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις , ενώ στα βόρεια και ανατολικά ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 9-14, με βοριάδες 5-7 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά μέχρι το μεσημέρι και αίθριο καιρό στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 6-13, με βορειοανατολικό άνεμο 3-4 μποφόρ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024