Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης από Θεσσαλονίκη : Η κυβέρνηση ν' ακούσει τους γιατρούς στις ΜΕΘ

Βαρουφάκης από Θεσσαλονίκη : Η κυβέρνηση ν’ ακούσει τους γιατρούς στις ΜΕΘ

Το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας στη συμπρωτεύουσα. Ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί και κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τους γιατρούς στις ΜΕΘ

Το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας στη συμπρωτεύουσα. Ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί και κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τους γιατρούς στις ΜΕΘ.

«Έχουμε σκυλιάσει»

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ, κ. Νίκο Καπραβέλο, ο Γιάνης Βαρουφάκης μετέφερε στις δηλώσεις του μια φράση ενός γιατρού της εντατικής για να αποδώσει το κλίμα της μάχης που δίνουν οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη.

«Μία φράση που άκουσα από γιατρό στην Εντατική είναι αυτή η οποία νομίζω ότι πρέπει να παραμείνει στο μυαλό μας: «Έχουμε σκυλιάσει δεν θα τους αφήνουμε να πεθάνουν»» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Συντριπτική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Στις δηλώσεις του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε:

«Μόλις βγήκα από μία συνάντηση συγκλονιστική με το διευθυντή της Β’ ΜΕΘ εδώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η κατάσταση είναι συντριπτική σε όλη της Βόρεια Ελλάδα. Τα νέα που ακούγονται μεταξύ της ενδοεπικοινωνίας των γιατρών και των νοσηλευτών, δείχνουν μια πανδημία σε αχαλίνωτη έξαρση.

Μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει τον έλεγχο πλήρως εδώ και πολύ καιρό. Ένα νοσηλευτικό προσωπικό εντελώς παρατημένο από την κυβέρνηση χωρία καμία ουσιαστική βοήθεια, χωρίς ένταξη των επικουρικών γιατρών, φιμωμένο και υπό συνθήκες τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και τη διοίκηση, δίνει ένα μεγάλο αγώνα.

Μία φράση που άκουσα από γιατρό στην Εντατική είναι αυτή η οποία νομίζω ότι πρέπει να παραμείνει στο μυαλό μας: «Έχουμε σκυλιάσει δεν θα τους αφήνουμε να πεθάνουν»».

Προώθηση λύσεων

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέπτεται υγειονομικές δομές της πόλης για να ενημερωθεί για την κατάσταση εν μέσω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΜέΡΑ 25, η επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στα νοσοκομεία έχει στόχο «να προωθηθούν άμεσες λύσεις και μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας – στα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Μετά το νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Β. Ελλάδος, Νικολέτα Μανιάτη, στην Πύλη Αξιού και κατόπιν θα μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ σε συνάντηση με τον Σίμο Μεταλλίδη υπεύθυνο για την covid-19 στο ΑΧΕΠΑ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024