Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο : Στο ΣτΕ προσφεύγει το ΜέΡΑ25 ζητώντας την ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας

Πολυτεχνείο : Στο ΣτΕ προσφεύγει το ΜέΡΑ25 ζητώντας την ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι»

Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι προχωρά σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής («ασφαλιστικά μέτρα») κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου.

Οι σχετικές αιτήσεις, προσθέτει, κατατίθενται νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, και το κόμμα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Σημειώνει επίσης ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών. Ελπίζουμε, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης.

Στον πρόεδρο της Βουλής, το Μαξίμου και την ΠτΔ το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Σημειώνεται πως χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 συμφώνησαν στην υπογραφή ενός κειμένου το οποίο «καταδικάζει την αντιδημοκρατική απόφασης της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων».

Το κείμενο συζητήθηκε και υιοθετήθηκε κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Γ. Βαρουφάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αφορά την κοινή θέση των τριών κομμάτων ότι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων είναι αντισυνταγματική και ζητείται η ανάκλησή της.

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τους βουλευτές Κλέωνα Γρηγοριάδη και Σοφία Σακοράφα, θα επισκεφθούν διαδοχικά τον πρόεδρο της Βουλής, το Μέγαρο Μαξίμου και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να επιδώσουν το κοινό κείμενο που υπέγραψαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, έγινε γνωστό από το ΜέΡΑ25.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024