Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Η μάχη των μαχών» στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Κοροναϊός : «Η μάχη των μαχών» στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Είναι άνθρωποι που δίνουν μάχη για τη ζωή σε κάθε τους ανάσα. Και γίνονται αριθμοί, σε μια στατιστική που όλοι παρακολουθούν με την ανάσα κομμένη

Είμαστε μέσα σε ένα πραγματικό πόλεμο με έναν αδυσώπητο αντίπαλο. Έτσι περιγράφουν πλέον οι γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα την κάθε μέρα που περνάει.

Η σκληρότερη μάχη δίνεται στη Θεσσαλονίκη καθώς από τους 3.500 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά στη χώρα, πάνω από 1.500 είναι στα νοσοκομεία της πόλης, ενώ αυτή τη στιγμή μόλις 8 κλίνες εντατικής θεραπείας για Covid είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

Είναι άνθρωποι που δίνουν μάχη για τη ζωή σε κάθε τους ανάσα. Και γίνονται αριθμοί, σε μια στατιστική που όλοι παρακολουθούν με την ανάσα κομμένη.

Σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα 3.209 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις εντατικές 480 ασθενείς, ενώ τη μάχη έχασαν 60 συμπολίτες μας. Και το σύστημα υγείας καταρρέει.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν τις εξελίξεις της εβδομάδας που διανύουμε και με δισταγμό διατυπώνουν την ελπίδα ότι ίσως τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα.

Η μάχη μέχρις εσχάτων δίνεται αυτή την ώρα στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί που τα ήδη διαπιστωμένα κρούσματα απειλούν να… πνίξουν κάθε δυνατότητα περίθαλψης των επόμενων.

Σε νούμερα αποτυπώνεται και απόγνωση των γιατρών.

Σε ολόκληρη τη Μακεδονία, από τις υπάρχουσες 1204 απλές κλίνες Covid, οι 895 είναι κατειλημμένες, ενώ μόνο 8 άνθρωποι πια θα βρουν κρεβάτι εντατικής, αφού από στα 126 από τα 134 κάποιος παλεύει για τη ζωή του.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει σε ολόκληρη τη χώρα μια μάχη που δείχνει ήδη χαμένη. Διατυμπανίζουν, όμως, πως δεν καταθέτουν τα όπλα, δίνοντας ελπίδα σε όλους τους πολίτες ότι από αυτόν τον πόλεμο θα βγούμε στο τέλος νικητές.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024