Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός νικιέται με προσφορά - Συγκίνηση για τους εθελοντές που ρίχνονται στη μάχη

Ο κοροναϊός νικιέται με προσφορά – Συγκίνηση για τους εθελοντές που ρίχνονται στη μάχη

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτριών. Από αύριο πιάνουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Κι άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της, τη στιγμή που κρίνεται η υγεία όλων μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, υπάρχει και ο ανθρωπισμός. Αυτή η χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας, η αδόλευτη εκδήλωση αγάπης και προσφοράς που δίνουν οι εθελοντές.

Ημέρα με την ημέρα, κι ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, νοσηλευτές -κι όχι μόνο- από όλη την Ελλάδα, σπεύδουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην υπηρεσία των συμπολιτών που περνούν μεγάλη περιπέτεια υγείας αλλά και του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτριών, οι οποίες από αύριο πιάνουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα σπεύδουν στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι 10 νοσηλεύτριες δεν θα είναι οι μόνες που θα μπουν στον αγώνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Έκκληση για γιατρούς στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει πριν λίγες μέρες και ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, ο οποίος τότε είχε αναφέρει πως η κατάσταση είναι κρισιμότητα και πως δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες Ιταλίας του Μαρτίου.

«Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε», είχε αναφέρει τότε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου όσο και των λοιμωξιολόγων, νοσηλευτές από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ από τον κοροναϊό  έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.

Βέβαια οι δέκα γυναίκες που θα βρεθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη δεν είναι οι μοναδικές που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για χάρη όσων έχουν ανάγκη.

Στο πρώτο κύμα του κοροναϊού, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμμετείχαν εθελοντικά στην διαχείριση των ασθενών με COVID-19 κατόπιν πρόσκλησης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής (Γ΄ΠΠΚ) στο ΓΝΑ « Η Σωτηρία».

Μάλιστα τότε το Associated Press είχε κάνει και εκτενές αφιέρωμα για τους 56 φοιτητές απόφοιτους της ιατρικής, οι οποίοι ουσιαστικά βρίσκονταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19 βοηθώντας το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Πολύ πιθανό να ξεκινήσει πάλι το εθελοντικό πρόγραμμα φοιτητών στο «Σωτηρία»

Ωστόσο το πρόγραμμα εθελοντών έχει σταματήσει από το καλοκαίρι, όταν δηλαδή το νοσοκομείο είχε ελάχιστους ασθενείς που νοσηλεύονταν με κοροναϊο.

Αυτό ανέφερε στο in.gr  ο καθηγητής ιατρικής και ιατρικής ογκολογίας, Κώστα Συρίγος, που οργάνωσε το εθελοντικό πρόγραμμα κατάρτισης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως το πρόγραμμα ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και λειτούργησε άψογα κατά το πρώτο κύμα κοροναϊού.

Ωστόσο σταμάτησε τον Ιούλιο, αφενός επειδή  το νοσοκομείο είχε ελάχιστες νοσηλείες ασθενών με Covid-19, αφετέρου διότι οι φοιτητές ήθελαν να δώσουν εξετάσεις.

«Σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά να ξεκινήσουμε ξανά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο νοσοκομείο μας», ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας-ογκολογίας, τονίζοντας πως στο «Σωτηρία» αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν νοσηλεύτριες που εργάζονται εθελοντικά, όπως στην περίπτωση του Ιπποκράτειου.

Το συγκινητικό μήνυμα

Η εκδήλωση εθελοντικής εργασίας από τις 10 νοσηλεύτριες οδήγησε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να κάνει μια συγκινητική ανάρτηση – ευχαριστώ:

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι»

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024