Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα – 38 νεκροί τις τελευταίες ώρες

Κοροναϊός : Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα – 38 νεκροί τις τελευταίες ώρες

Τα τελευταία στοιχεία σε διασωληνωμένους και κρούσματα.

Κατέληξαν ακόμη 38 άτομα που ασθένησαν με κοροναϊό στη χώρα μας.

Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και κατέληξαν σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ωστόσο, δύο θύματα, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 45 ετών, έπασχαν από νοσογόνο παχυσαρκία.

Επίσης, κατέληξε και μία 53χρονη στο νοσοκομείο Κατερίνης, για την οποία δεν έχουν αναφερθεί υποκείμενα νοσήματα.

Οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης.

Τα τελευταία στοιχεία

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

Τα 4.675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19.638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«Μετατόπιση» των λοιμώξεων Covid-19 στις ηλικίες 40 έως 65

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί και η αντιστροφή της εικόνας στον τρόπο που διαδίδεται ο κοροναϊός ανά ηλικιακή ομάδα, την οποία παρατηρεί η επιτροπή ειδικών για την πανδημία στην Ελλάδα.

Αυτό τουλάχιστον είπε χτες ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως εξήγησε «έχουν αντιστραφεί πλέον οι ρόλοι που βλέπαμε τους δύο προηγούμενους μήνες» αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που προσβάλλονται από τον φονικό ιό.

Ο ίδιος εξήγησε πως «η ηλικιακή ομάδα των 40 με 65 παρουσιάζει πλέον τη μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19 έως 39».

«Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, συμπεραίνουμε ότι εντός του δεύτερου δεκαημέρου του Οκτωβρίου ο ιός πολλαπλασιάστηκε εκθετικά εντός της ομάδας 19 – 39 με δυναμική υπερμετάδοσης και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στις ηλικιακές ομάδες των 40 και άνω, οι οποίοι, δυστυχώς, έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στα βαριά περιστατικά» τόνισε ο καθηγητής.

«Αυτό πιθανόν θα οδηγήσει σε μια επιπλέον επιβάρυνση σε βαριά κρούσματα από συμπολίτες μας που είναι άνω των 40 ετών εντός της τρέχουσας εβδομάδας», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Το ΕΣΥ πιέζεται όσο ποτέ

Σημειώνεται πως χτες ανακοινώθηκαν 400 διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ, κατά πληροφορίες έως τα μεσάνυκτα είχαν φθάσει τους 438.

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, στις 15 Οκτωβρίου, οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονταν σε 82.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις ΜΕΘ χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 460 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19. Σε απλές κλινικές Covid-19 νοσηλεύονταν 2.928 άνθρωποι, σε όλη τη χώρα, με το 60% αυτών να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης και το 40% στην υπόλοιπη χώρα.

«Είδαμε μια εξαιρετική αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ, και το ΕΣΥ να πιέζεται όσο ποτέ. Είδαμε τον μέσο όρο της ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ να έχει μειωθεί στα 64 χρόνια και τους γιατρούς των ΜΕΘ να αναφέρουν ότι βλέπουν ασθενείς κάτω των 60 και νεαρούς ενήλικες να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας»  σημείωσε χτες η παιδίατρος Βάνα Παπαευαγγέλου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024