Στο Συμβούλιο της Επικρατείας  προσέφυγε  το κόμμα «ΜέΡΑ25» και ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και πολίτες στρεφόμενοι  κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δεν επιτρέπονται εορταστικές εκδηλώσεις  για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας αίτηση ακύρωσης , αίτηση αναστολής  και ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής  προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η προσβαλλόμενη  υπ’ αριθμό 1029/8/18  απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την  οποία η απαγορεύθηκαν όλες  οι  δημόσιες  υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00.

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος  που αφορά  το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και Ευρωπαϊκή νομολογία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο