Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας για Πολυτεχνείο: Συνταγματική η απαγόρευση - Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έχει λόγο

Πέτσας για Πολυτεχνείο: Συνταγματική η απαγόρευση – Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έχει λόγο

Το κυβερνητικό κάλεσμα για αποδοχή της απαγόρευσης της πορείας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί σε απείθεια κατά των μέτρων και σημείωσε ότι αν πραγματοποιηθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κοροναϊός.

Το κυβερνητικό κάλεσμα για αποδοχή της απαγόρευσης της πορείας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί σε απείθεια κατά των μέτρων και σημείωσε ότι αν πραγματοποιηθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κοροναϊός.

Οι συνδικαλιστές δεν δίνουν γνωμοδοτήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το τι απαντάει η κυβέρνηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε:

«Είναι συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών και εισαγγελέων. Δεν έχει κανένα λόγο για να δίνει γνωμοδοτήσεις» είπε ο κ. Πέτσας λέγοντας ότι ξεφεύγει από τη νομιμότητα κάτι τέτοιο και στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε τις παρεμβάσεις των κ.κ. Βενιζέλος, Μανιτάκης, Μποτόπουλος κ.α. λέγοντας ότι πολλοί συνταγματολόγοι κρίνουν ως συνταγματική την απαγόρευση.

Ο κ. Πέτσας επέμεινε ότι «είναι συνταγματική η απαγόρευση». «Τα θέματα αυτά κρίνονται από το φυσικό δικαστή. Είναι Αδιανόητο να κρίνει κανείς πριν από το φυσικό δικαστή. Η διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση έχει ψηφιστεί από τη βουλή και κανένα κόμμα όταν ψηφίστηκε ο μόνος δεν έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας».

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για τι θα κάνει η κυβέρνηση αν τα κόμματα εμείνουν στις αντιδράσεις τους τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση να ξέρουν ότι απομονώνονται από τους πολίτες. Η ΕΛΑΣ θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δεν θα επιτραπούν πορείες. Υπάρχει και η πρόταση του πρωθυπουργού στο τραπέζι».

Κληθείς να σχολιάσει τη κριτική του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο πόλωσης, ο κ. Πέτσας άφησε εκ νέου αιχμές κατά της Αριστεράς για την πορεία του Πολυτεχνείου και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο πόλωσης, υπάρχει σχέδιο κοινής λογικής. Αυτό κάνουμε και επισημαίνουμε την ανευθυνότητα όσων έχουν ιδεολογική αγκύλωση».

Ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κοροναϊός

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

Στις δύσκολες αυτές ώρες, είναι αυτονόητο πως οφείλουμε να τιμήσουμε την αυριανή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με έναν διαφορετικό τρόπο.

Όπως διαφορετικά γιορτάσαμε το Πάσχα και όπως διαφορετικά – χωρίς παρελάσεις – τιμήσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, έτσι διαφορετικά θα τιμήσουμε και αυτή τη σημαντική για τη Δημοκρατία μας επέτειο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σχετική έκκληση από το βήμα της Βουλής και οι Υπουργοί Επικρατείας και Προστασίας του Πολίτη Γ. Γεραπετρίτης και Μ. Χρυσοχοΐδης, επικοινώνησαν με τα πολιτικά κόμματα για να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί.

Συγκεντρώσεις και πορείες – την ώρα που ισχύει γενικό lockdown – δεν επιτρέπονται. Θα έδιναν το λάθος μήνυμα και θα προκαλούσαν ρήγμα στην ομοψυχία που είναι απαραίτητη για να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να βγούμε από το lockdown όπως έχει προγραμματιστεί.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί τους πολίτες σε απείθεια κατά των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Και κανένας δεν μπορεί από τη μια να καλεί «σε καραντίνα» και από την άλλη να προσφέρει κάλυψη σε αντιδραστικούς αρνητές της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε.

Σε μια πορεία, ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κοροναϊός.

Ας επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης.

Όπως τόνισε σήμερα, ο Πρωθυπουργός:

«Απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.

Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας»

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024