Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τurkiye : Προκλητικό δημοσίευμα - «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Καραμπάχ»

Τurkiye : Προκλητικό δημοσίευμα – «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Καραμπάχ»

Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Ελλάδα, για καταστάσεις στην Δυτική Θράκη, ανάλογες μ’ αυτές στο νότιο Καύκασο.

Αξιώσεις κατά της Ελλάδας προβάλλει σε προβοκατόρικο άρθρο της, με τίτλο «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τurkiye.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Ελλάδα, για καταστάσεις στην Δυτική Θράκη, ανάλογες μ’ αυτές στο νότιο Καύκασο.

Όπως αναφέρεται: η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον του αρμενικού «Αμυντικού Στρατού του Αρτσάχ» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα».

Η τουρκική εφημερίδα αναδημοσιεύει άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους, όπως αναφέρουν το sigmalive και η simerini, υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία προσπαθεί πλέον να υπερβεί τα όρια και του ίδιο του Νεο-Οθωμανισμού, ρίχνοντας στο δημόσιο διάλογο τη συζήτηση για τη δημιουργία «Στρατού του Τουράν».

Η εφημερίδα «Türkiye» πρωτοστάτησε και σε αυτό το ζήτημα. Στις 27 Οκτωβρίου έγραφε πως «η επιτυχία στο Καραμπάχ έφερε και πάλι στην ατζέντα έναν από τους μεγαλύτερους φόβους της Δύσης: Τον Στρατό του Τουράν. Το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έγινε ισχυρότερο με τη στρατιωτική εκπαίδευση, τις κοινές ασκήσεις και τα εξοπλισμένα drones που παρείχε η Τουρκία, έσπασε τη ράχη της Αρμενίας. Αυτή η εικόνα επιτυχίας που εμφανίστηκε έφερε και πάλι στη ζωή τους πόθους σχετικά με έναν Στρατό του Τουράν, ο οποίος θα είναι η κοινή στρατιωτική δύναμη των τουρκικών κρατών.».

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024