Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη Κουρτς : Η Μέρκελ δεν θα στηρίξει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου

Αποκάλυψη Κουρτς : Η Μέρκελ δεν θα στηρίξει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να στείλει ομόφωνο μήνυμα – «στοπ» – προς την Αγκυρα. Ο ίδιος, ωστόσο, αποκαλύπτει ότι η Μέρκελ δεν θα δεχθεί.

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας τάσσεται ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, στο οποίο θα εξετασθεί η συμπεριφορά της Αγκυρας.

«Ενωμένοι και αποφασισμένοι»

«Πρέπει να δείξουμε στον [πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», δηλώνει ο κ. Κουρτς στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα και τονίζει ότι «η οικονομική δύναμη Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει επιτέλους να δείξει τη δύναμή της».

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να στείλει ομόφωνο μήνυμα – «στοπ» – προς την Αγκυρα.

«Με ενέργειες (της Τουρκίας) αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο διακυβεύεται η φήμη της Ευρώπης, ακόμη και αν πρόκειται για εταίρο του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία», αναφέρει το Spiegel και προσθέτει ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει «να σφίξει τα λουριά» στην Αγκυρα.

«Δεν θα στηρίξει η Μέρκελ»

«Ο Ερντογάν βάζει φιτιλιές στην περιφέρεια της ΕΕ, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Αιγαίο – αν δεν επιβληθούν τώρα κυρώσεις εναντίον της Αγκυρας, τότε πότε, βροντοφωνάζει ο Κουρτς. Θέλει τελικά η ΕΕ ‘να την γονατίσουν’;

»Ο Αυστριακός θέλει να δει ‘κόκκινες γραμμές’, παρότι γνωρίζει ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δεν θα στηρίξει κυρώσεις – κυρίως από φόβο ότι η Τουρκία, όπου ζουν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια σύροι πρόσφυγες, θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι τις πύλες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», γράφει το περιοδικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024