Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πομπέο «αγνοεί» τον Τσαβούσογλου και δημιουργεί εκνευρισμό στην Τουρκία

Ο Πομπέο «αγνοεί» τον Τσαβούσογλου και δημιουργεί εκνευρισμό στην Τουρκία

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη δεν θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη δεν θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας ότι πρόκειται για σύντομη επίσκεψη που θα επικεντρωθεί σε θέματα θρησκευτικών ελευθερίων.

Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους δύο θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από την πιθανή συνάντηση Πομπέο – Τσαβούσογλου, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

«Πόρτα» Πομπέο

Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ο Πομπέο αρνήθηκε πρόσκληση του τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να μεταβεί στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Μάλιστα, αντιπρότεινε στον Τσαβούσογλου να μεταβεί εκείνος στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσαβούσογλου προσεβλήθη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και θεώρησε πως αυτή ήταν μια κίνηση… ψυχρή από τον Πομπέο λίγο πριν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Πάντως, το γραφείο του Τσαβούσογλου αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες.

Σημειώνεται πως λιγότερο από τρεις μήνες πριν την επίσημη αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο και την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν, ο Πομπέο θα βρεθεί στην Τουρκία κατά το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή (13 με 23 Νοεμβρίου), όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντήσει και αξιωματούχους από άλλα κράτη, όπως το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024