Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμβρόσιος : Θετικός στον κοροναϊό ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων

Αμβρόσιος : Θετικός στον κοροναϊό ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων

Με κοροναϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Με κοροναϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ειδικότερα ο Αμβρόσιος δήλωσε πως είναι θετικός προσερχόμενος στο Νοσοκομείο Ρίου, συνοδεύοντας τον διάδοχό του, Μητροπολίτη Ιερώνυμο ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία καθώς διαγνώστηκε κι αυτός θετικός στον κοροναϊό.

Οι γιατροί κάλεσαν τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων υπέγραψε μάλιστα χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αχαϊας, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Αμβρόσιος παραμένει σε καραντίνα σπίτι του, ενώ το τεστ το έκανε σε ιδιωτικό κέντρο.

Οι απειλές για αφορισμό και το κάλεσμα στους πιστούς να μην φορούν μάσκα

Φαίνεται πως ο Αμβρόσιος συνεχίζει να μην πιστεύει πως δεν υπάρχει κοροναϊός ενώ κατά καιρούς έχει ξεσηκώσει θύελλα με τις τοποθετήσεις του.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων πρόσφατα είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη με αφορμή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Τότε ο Αμβρόσιος είχε καλέσει τους πιστούς να μην φορούν μάσκα και να σπεύσουν στην εκκλησία. Κάλεσμα το οποίο, εκτός από επικίνδυνο, είναι και τυπικά παράνομο.

«Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τον κοροναϊό, αντί να φορέσετε την μάσκα, με την οποίαν μας μεταμορφώνουν σε «μασκαράδες», πλησιάστε τον Θεό, τρέξτε στην Εκκλησία», έλεγε ο Αμβρόσιος.

Υπενθυμίζεται πως ο  μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απειλούσε με αφορισμό πέραν της υπουργού Νίκης Κεραμέως, τον πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το Νίκο Χαρδαλιά.

Ιδιαίτερα για την κ. Κεραμέως την απειλούσε με αφορισμό με αφορμή δήλωση της υπουργού ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται και με το σάλιο. Μία δήλωση που, σύμφωνα με τον ιεράρχη, είναι βλάσφημη καθώς τη συνδυάζει με τη Θεία Κοινωνία.

Με παλαιότερη ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Αμβρόσιος αποκάλυπτε ότι είχε στείλει προσωπική επιστολή προς την κ. Κεραμέως την 1η Μαΐου, καλώντας την να ανακαλέσει για όσα είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία και ότι ο κοροναϊό μεταδίδεται και με το σάλιο.

Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος έθετε και χρονικό περιορισμό μέχρι το Σάββατο 16 Μαΐου για την ανάκληση της «βλασφημίας» από την υπουργό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα την αφόριζε!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024