Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας φέτος πηγαίνει παντού

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας φέτος πηγαίνει παντού

Είχατε φανταστεί ποτέ ότι μπορείτε να πάρετε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο από… το σαλόνι σας;

Μια εφαρμογή, το κινητό μας, την κατάλληλη προπόνηση – και φυσικά το απαραίτητο μπουκαλάκι νερό. Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που χρειαζόμαστε για να λάβουμε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που άλλαξε για να μας κρατήσει ασφαλείς. Και παρόλο που ομολογούμε ότι θα μας λείψει η εμπειρία της άφιξης στο Καλλιμάρμαρο, τα «μπράβο» αγαπημένων μας στο δρόμο και το κύμα συμπαράστασης του AVRA Wave στη γραμμή του τερματισμού, και φέτος η εμπειρία μπορεί να γίνει απροσδόκητα μοναδική. Γιατί η ποικιλία των νέων επιλογών που ανοίγονται στη φετινή virtual διοργάνωση, είναι – το λιγότερο – ενδιαφέρουσα.

Τι είναι ο Virtual Marathon;

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που συνέρεαν κάθε χρόνο στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, δεν ταιριάζουν πολύ με την πανδημία. Η αρχική απογοήτευση των δρομέων που προετοιμάζονται άοκνα εδώ και μήνες – αν όχι χρόνια – για τη συμμετοχή τους σε αυτόν, έδωσε τη θέση της στην περιέργεια, όταν ανακοινώθηκε από το ΣΕΓΑΣ η διοργάνωση της virtual μορφής του. Και αποζημιώθηκαν, αφού μέσα από τον Virtual Marathon είναι σε θέση να δώσουν τον προσωπικό τους αγώνα την ημέρα και ώρα που επιθυμούν, χωρίς άγχος, στον χώρο της προτίμησής τους – αλλά και όσες φορές θέλουν, μένοντας active και συνεχίζοντας τις προπονήσεις τους με ασφάλεια.

Πώς μπορούμε να λάβουμε μέρος;

Τα βήματα της εγγραφής – σε αντίθεση με εκείνα του αγώνα – είναι λίγα και απλά. Μπαίνουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, κάνουμε ηλεκτρονικά την εγγραφή μας και κατεβάζουμε στο κινητό μας την εφαρμογή «Athens Marathon and Half».

Έπειτα, επιλέγουμε τον χώρο που προτιμάμε για την ολοκλήρωση της διαδρομής που έχουμε δηλώσει (5χλμ, 10χλμ, 42χλμ) και… τρέχουμε. Η τοποθεσία είναι απολύτως στο χέρι μας: Αν το προτιμάμε, μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα ακόμη και πάνω στον διάδρομο του σπιτιού μας. Πάνω από όλα, όμως, προστατεύουμε τον εαυτό και τους γύρω μας.

Όπου και αν είμαστε πάντως, φροντίζουμε να μην ξεχνάμε την απολύτως απαραίτητη ενυδάτωση. Και η επιλογή μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το επίσημο νερό του Μαραθωνίου: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα.

Όση ώρα τρέχουμε, φροντίζουμε οι επιδόσεις μας να καταγράφονται από κάποιο fitness app ή το smartwatch μας. Στο τέλος, βγάζουμε ένα screenshot με τα αποτελέσματά μας και τα ανεβάζουμε στο app.

Μια σημαντική σταθερά

Ακόμη και σε μια χρονιά ασταμάτητων εκπλήξεων, γνωρίζουμε ότι ορισμένα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ένα από αυτά είναι η περηφάνια των αγαπημένων μας για τον άθλο της ολοκλήρωσης του Μαραθωνίου, που μας θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι μας ακόμη και στην πλέον ατομική μας προσπάθεια.

Έτσι, ακόμη και στις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, δεν θα μπορούσε να λείψει το AVRA Wave, το κύμα συμπαράστασης που εδώ και 23 χρόνια στηρίζει έμπρακτα τους δρομείς σε κάθε διοργάνωση. Ακόμη και αν δεν μπορεί να φτάσει στον καθένα ξεχωριστό μας αγώνα, ο επίσημος χορηγός του Μαραθωνίου μας προσφέρει και φέτος την ενθάρρυνση που έχουμε ανάγκη. Ήδη, το AVRA Wave έχει βρεθεί σε κεντρικά σημεία άθλησης της Αθήνας, φροντίζοντας οι δρομείς να ενυδατωθούν, προσφέροντάς τους το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και επιβραβεύοντάς τους που παραμένουν active.

Παράλληλα, το AVRA Wave συμμετέχει ενεργά και στον virtual Μαραθώνιο μέσα από την ΑΥΡΑ Running Team, τα μέλη της οποία θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα με σύνθημα #RunMyWay και #RunSafe και στόχο να γίνουν πηγή έμπνευσης και για τους υπόλοιπους δρομείς, ώστε να συνεχίσουν την προπόνησή τους παρά τις αντιξοότητες, τρέχοντας όπου θέλουν, όποτε θέλουν και, πάνω από όλα, μένοντας πάντα ασφαλείς.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το Virtual Marathon εδώ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024