O Κωνσταντίνος Τασούλας παρουσίασε στοιχεία για τη λειτουργία των ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία», αλλά αυτό δεν αρκούσε για τον Παύλο Πολάκη ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο.

Λίγες μέρες μετά από το «τράβηγμα του αυτιού» από τον ΣΥΡΙΖΑ για το τραπέζωμα στην Κρήτη, ο Παύλος Πολάκης εξακολουθεί να δίνει αφορμές αφού εμφανίστηκε έξω από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία» χωρίς μάσκα, παραβιάζοντας για πολλοστή φορά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, συμπεριφορές στις οποίες μόνο οι «ψεκασμένοι» επιμένουν.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε εκεί, έπειτα από την κόντρα στο κοινοβούλιο τόσο του ίδιου όσο και του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για το πόσες από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία» πράγματι λειτουργούν.

Μετά από την έντονη αυτή συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε ένα… challenge μέσω Facebook – σαν να είναι influencer και όχι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού στο κοινοβούλιο – στον κ. Τάσουλα να κάνουν μαζί «αυτοψία» στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Κύριε Τασουλα σας προκαλώ ΕΥΘΕΩΣ :
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!
Εγώ Ξεκιναω…

Posted by Παυλος Πολακης on Thursday, 12 November 2020

Στήνοντας λοιπόν ολόκληρο επικοινωνιακό σόου, ο κ. Πολάκης πήγε στο «Σωτηρία» και έκανε την αυτοψία του, σύμφωνα με την οποία από τις 4 υπομονάδες του τμήματος ΜΕΘ άμεσα λειτουργικές είναι μόνο οι δύο: η πρώτη με 12 ασθενείς και η δεύτερη με 13 κρεβάτια άνοιξε αυτήν την εβδομάδα και υποδέχτηκε τους πρώτους της ασθενείς.

Και όλα αυτά, φυσικά, τα ανακοίνωσε με βίντεο ο κ. Πολάκης στο κοινό του στα social media, αφού φρόντισε ολοφάνερα να βγάλει τη μάσκα του. «Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη μας», λέει απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα και στο τέλος εμφανίζεται να ξαναβάζει τη μάσκα του.

Επειδή εγώ ο,τι λέω το κάνω !
Κύριε Τασούλα για σας !!
Ο,τι έγραψα ισχύει μέχρι κεραίας! Μίλησα με γιατρους (που…

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Thursday, 12 November 2020

Το υπουργείο Υγείας δεν άφησε ασχολίαστη την πράξη του Πολάκη, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Η κόντρα που προηγήθηκε στη Βουλή

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλ. Τσίπρας, στην πρωτολογία του στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκληματικό εφησυχασμό και ισχυρίστηκε ότι η πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας είναι περίπου στα 200 κρεβάτια.

«Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο »Σωτηρία» λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Μητσοτάκη ήταν άμεση και ξεκάθαρη: «Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου »Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό», είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

Διαβάστε επίσης – Παύλος Πολάκης : Τη διαγραφή του ζητεί η ΝΔ μετά τις φωτογραφίες σε τραπέζωμα στα Χανιά

Ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε, λέγοντας: «Μας κατηγορήσατε για τις ΜΕΘ στο »Σωτηρία». Είπα ακριβώς ό,τι ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του είπε, ότι από τις 50 λειτουργούν οι 9. Αυτό είπα. Εμείς αφήσαμε 38 κλίνες. Όλες είναι γεμάτες. Από τις 50 λειτουργούν σήμερα οι 9. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά. Εχει δίκαιο ο κ. Τασούλας. Για να το καταλάβουν όλοι, αυτό που έχετε κάνει είναι ότι προκειμένου να καταστήσετε λειτουργικά τα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή, αποψιλώνετε άλλες υπηρεσίες. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη στελέχωσης και μόνιμου προσωπικού», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τασούλας: Διαθέσιμες και οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι «οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο »Σωτηρία» είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή».

«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο »Σωτηρία», θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα, κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μια επιτάχυνση, από το νοσοκομείο, για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μη συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευομένων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ».

Επίθεση Πολάκη

Ωστόσο, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Πολάκης, που έκανε μια εμπρηστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Βουλής.

ΚΥΡΙΕ Τασουλα ,σας λέω ΕΥΘΕΩΣ ΨΕΥΤΗ για αυτά που είπατε στη Βουλή πριν λίγο!!
Η σημερινή κατάσταση στο Σωτηρία είναι η…

Posted by Παυλος Πολακης on Thursday, 12 November 2020

Ο Τασούλας απάντησε, διαβάζοντας επιστολή από τον διοικητή του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος σε ανάρτηση που πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος τον αποκάλεσε ψεύτη σχετικά με όσα είπε για τις νέες ΜΕΘ, από δωρεά της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας, μάλιστα, παρουσίασε στοιχεία από επιστολή που του έστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου Σωτηρία σχετικά με τις ΜΕΘ.

«Δέχθηκα ανελέητη επίθεση από κ. Πολάκη» είπε αρχικά ο κ. Τασούλας. «Στην εποχή μας είναι δύσκολο να λες ανερυθρίαστα αλήθειες» τόνισε και συμπλήρωσε πως «πήρα επιστολή από διοικητή νοσοκομείου Σωτηρία που λέει για δηλώσεις Πολάκη: σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ έχουν: 12 κλίνες, πανεπιστημιακής πνευμονολογικές που νοσηλεύονται 11 ασθενείς, 8 κλίνες ΚΚΑ νοσηλεύονται 7 ασθενείς. 9 κλίνες Μονάδες Αυξημένης Φρονίδας, νοσηλεύονται 7 και 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15. Το καταθέτω στα πρακτικά» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Μετά από αυτό, όπως προαναφέρθηκε, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε προκαλώντας τον Κώστα Τασούλα να επισκεφτούν μαζί το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr