Υπουργείο Εξωτερικών: Εκτός κινδύνου ο Έλληνας αστυνομικός που τραυματίστηκε στη Τζέντα
Την απερίφραστη καταδίκη του για σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντας -κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο γενικό προξενείο της πόλης αυτής της Σουδικής Αραβίας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του γενικού προξενείου στην εν λόγω τελετή- εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι αρχές της σαουδαραβικής επαρχίας της Μέκκας ανακοίνωσαν πως ένας Έλληνας υπήκοος και ένας Σαουδάραβας αξιωματικός ασφαλείας τραυματίσθηκαν στην «άνανδρη» επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε μη μουσουλμανικό κοιμητήριο στη σαουδαραβική πόλη Τζέντα.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν την επίθεση αυτή εναντίον διπλωματικού προσωπικού στη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, αναφέρεται σε δήλωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Το γαλλικό προξενείο στην Τζέντα, με δήλωσή του που είδε το Reuters, κάλεσε τους γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε «μέγιστη επιφυλακή» μετά την επίθεση.
Επίσης η πρεσβεία της Γαλλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσε τους γάλλους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδιαίτερα σε «τουριστικές περιοχές και κοινότητες εκπατρισμένων» μετά την επίθεση που σημειώθηκε στην Τζέντα.
Η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές των Εμιράτων, οι οποίες παραμένουν προσηλωμένες στο να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια στη γαλλική κοινότητα, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τη διπλωματική αποστολή και εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους Γάλλους που κατοικούν στην Τζέντα. Η πρεσβεία καλεί τους γάλλους πολίτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «να είναι διακριτικοί», να αποφεύγουν «κάθε είδους συναθροίσεις» και να είναι «προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους».
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια – Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο Έλληνας αστυνομικός
Σημειώνεται πως την απερίφραστη καταδίκη του για σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντας -κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο γενικό προξενείο της πόλης αυτής της Σουδικής Αραβίας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του γενικού προξενείου στην εν λόγω τελετή- εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης, ενημερώνει ότι ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Επισημαίνει επιπλέον πως του συμπαραστέκονται τόσο το γενικό προξενείο όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442